Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μη μου τη νομιμότητα τάραττε!

Επί κυβέρνησης Τσίπρα αθωώθηκε ο άνθρωπος που με το αζημίωτο εκβίαζε  πρωθυπουργό. Ο Θέμος Αναστασιάδης αθωώθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας..
Ποιά ήταν η υπόθεση; Τεράστια φοροδιαφυγή και μπόλικο μαύρο χρήμα.

Ας την ανακεφαλαιώσουμε μέσω σχετικού δημοσιεύματος του Βήματος του 2008:

"Ολα άρχισαν στις 5 Ιουλίου, όταν κατατέθηκαν στο υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας ΒΝΡ...
επί της οδού Κουμπάρη στο Κολωνάκι 5,25 εκατ. ευρώ στον προσωπικό λογαριασμό του δημοσιογράφου και εκ των εκδοτών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» κ. Θ. Αναστασιάδη. Αμέσως μόλις η κατάθεση των 5,25 εκατ. ευρώ καταγράφηκε στο online σύστημα της γαλλικής τράπεζας συντάχθηκε «αναφορά ύποπτης συναλλαγής», η οποία εστάλη αρμοδίως στις κρατικές αρχές, καθώς ήταν αδύνατη η εξακρίβωση της πηγής από την οποία προήλθε το ποσόν. Λόγω της φύσεως της υπόθεσης ήταν λογικό να κατευθυνθεί προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τη λεγόμενη και «Αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος», της οποίας προΐσταται ο κ. Γ.Ζορμπάς. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Ζορμπάς (ο οποίος δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με την κυβέρνηση) δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με την προοπτική να αναλάβει μια υπόθεση η οποία στην πορεία θα τον οδηγούσε εκ νέου στο προσκήνιο και σε συγκρουσιακό πεδίο.

* Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

Τον Οκτώβριο η υπόθεση οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ, το πάλαι ποτέ ΣΔΟΕ), αλλά «πάγωσε». Μόλις στις 2 Νοεμβρίου άρχισε να ερευνά τον φάκελο της υπόθεσης η ΥΠΕΕ, της οποίας τους τελευταίους μήνες προΐσταται ο κ. Σπ. Κλαδάς, πρώην γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης και εκ των αγαπημένων «παιδιών» του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Από τις 2 Νοεμβρίου ως και τις 28 Δεκεμβρίου ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε δεχθεί καμία ενόχληση από τους ερευνητές και τους υπαλλήλους της ΥΠΕΕ. Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας αναζήτησαν, μεταξύ άλλων, τους λογαριασμούς του κ. Αναστασιάδη και τις κινήσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια. Ακόμη, ερεύνησαν εξονυχιστικά τα αντίγραφα όλων των φορολογικών δηλώσεων του δημοσιογράφου ώστε να διαπιστώσουν αν έχει τη δυνατότητα να δικαιολογήσει την κατάθεση των 5 εκατ. ευρώ. Στις 28 Δεκεμβρίου τα στελέχη της ΥΠΕΕ επικοινώνησαν με τον κ. Αναστασιάδη και του ζήτησαν να αιτιολογήσει τα 5,25 εκατ. ευρώ. Τρεις ημέρες μετά, στις 31 Δεκεμβρίου, υπάλληλοι της ΥΠΕΕ, αφού δεν έλαβαν καμία απάντηση θυροκόλλησαν και επισήμως στο σπίτι του δημοσιογράφου στην Κηφισιά κλήση προς απολογία. Η κλήση αρχικά παρέμεινε αναπάντητη. Ως και τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, εξήμισι μήνες μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης στις κρατικές υπηρεσίες, ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει δώσει επισήμως διευκρινίσεις. Ωστόσο, όπως έχει ανακοινώσει η πλευρά του κ. Αναστασιάδη η οποία εκπροσωπείται νομικά από τον κ. Δ. Τσοβόλα και την κόρη του Λυδία, εντός των επομένων ημερών θα καταθέσει έγγραφο υπόμνημα στο οποίο θα αιτιολογεί τη θέση του. Γενικώς η υπερασπιστική γραμμή του κ. Αναστασιάδη συνοψίζεται σε δύο θέσεις: «Δεν δίνουμε DVD, μόνο παίρνουμε». Και «Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τον Μάκη».

Η θέση του Μάκη

«Οταν του ζήτησα να μάθω γιατί ανέφερε στην τράπεζα ότι τα λεφτά προέρχονται από τον κ. Λασκαρίδη, μου είπε ότι θόλωσε και είπε το όνομά του»τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος... Ακόμη επισήμανε ότι «ο άνθρωπος που προσκόμισε το DVD έριξε από το παράθυρο τον Χρήστο Ζαχόπουλο».

Μιλάμε για εκβιασμούς, αυτοκτονίες και δολοφονίες. Γιατί πέρα από την απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, η κόντρα Μάκη Θέμου φαίνεται να έχει κάθε σχέση με την κατά παραγγελία δολοφονία του πρώην κολλητού τους Σωκράτη Γκιόλια, μια υπόθεση που οι αρχές έκαναν τα πάντα για να μην πέσει φως πάνω της.

Τι θα έπρεπε να κάνει ο νέος πρωθυπουργός της Χώρας; Να πλήξει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;

Ελάτε τώρα. Ποιον κοροϊδεύετε; Η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα είναι τόσο ανεξάρτητη όσο tο Αντένα, το Mega και το Πρώτο Θέμα. Μήπως τα τηλεοπτικά κανάλια δεν πρέπει να κλείσουν γιατί θα πληγεί η ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας;
Σε ποιον τα πουλάτε αυτά; Όταν ζωτικοί για χώρα χώροι είναι τόσο σάπιοι φυσικά και χρειάζονται παραδειγματικοί αποκεφαλισμοί από την πολιτική ηγεσία... για να μην καταντήσουν οι πολίτες στην αυτοδικία και τον χρυσαυγιτισμό...

Γενοπόσημα:

Δεν θα σχολιάσω τη συλλογική σύμβαση της ΔΕΗ. Δεν έχω επαρκή δεδομένα. Θα ρωτήσω μόνο κάτι: Ποιος ενέκρινε το απολύτως μη βιώσιμο δάνειο της ΔΕΗ προς το συνδικαλιστικό εργαλείο της, τη ΓΕΝΟΠ, ύψους 500000 και μάλιστα στα χρόνια των ισχνότατων αγελάδων;
Και κάτι άλλο: Ποιον ειρωνεύεται ο πρώην πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ Φωτόπουλος όταν λέει: "Τώρα σας έπιασε ο πόνος; Για τις ενοχλήσεις σας ξύδι που λέει και ο λαός μας"

Και ποιον δουλεύει ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κος Κουτσοδήμας όταν περιγράφει για το ημερήσιο επίδομα των 6 ευρώ της νέας συλλογικής σύμβασης: "κάναμε τώρα μια επέκταση να παίρνει ο άλλος ένα σάντουιτς και ένα καφέ".

Σόρρυ ρε φιλαράκι, εγώ ξέρω οικογένειες που παλεύουν να βγάλουν το τριήμερο με 6 ευρώ. Μην υποτιμάς τόσο ούτε τα λεφτά ούτε τη νοημοσύνη μας.

Δεν μπαίνω στη λογική να στηλιτεύσω ή να χειροκροτήσω τις αυξήσεις της νέας συλλογικής σύμβασης, ούτε σε κοινωνικούς αυτοματισμούς ή δαρβινισμούς. Δεν εκτιμώ όμως την κυνικότητα των συνδικαλιστών που μοιάζει με αυτήν των νεοφιλελέδων.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση μαζί με τα μνημόνια οδήγησε και στην αυτοκατάργηση του παραστιτικού συνδικαλισμού, αυτής της κυρίαρχης μορφής που αντικατέστησε τα τελευταία 30 χρόνια τον πάλαι πότε έντιμο και αγωνιστικό και ηρωικό συνδικαλισμό.

Η Πανάρετη (και άμωμη) Παναρίτη


Η σύμβουλος που μάζεψε από τα αζήτητα της κυβέρνησης Παπανδρέου ο προσωπικός φίλος των Παπανδρέου Γιάνης Βαρουφάκης, η Έλενα Παναρίτη που επί ΠΑΣΟΚ η αριστερά αγαπούσε να μισεί ενώ τώρα την αφήνει σχετικά στο απυρόβλητο μας έκανε τη χάρη και αυτοπυροβολήθηκε:

"Η κα Παναρίτη που ήταν το δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι από το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου, έστελνε σχέδια νόμου στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ Σόιμπλε πριν τα δείξει στους δικούς του συμβούλους και βέβαια πριν τα πάει στη Βουλή. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι είναι υπουργός Οικονομικών να μη δίνει το σχέδιο νόμου στους οικονομολόγους του και να το κάνει βόλτα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για να μας πει αν είναι καλό ή όχι;»

Πρόσθεσε δε πως «Βγάζαμε νομοσχέδια και τα περνάγαμε με e-mail, χωρίς να έχουν περάσει από εμάς»

Παρά ταύτα η κα Παναρίτη παρέμεινε στην εν τω βάθει πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπανδρέου για ακόμη δύο χρόνια, ψηφίζοντας τα όσα πραξικοπηματικά και χωρίς καν να έχει το άλλοθι της άγνοιας όπως άλλοι βουλευτές. Αντί λοιπόν αυτή και το πρώην αφεντικό της ο ΓΑΠ να βρίσκονται στη φυλακή όπως το προηγούμενο αφεντικό της και πρώην πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, αυτή βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε και κάτι ακόμη για την πρώην υπάλληλο της Παγκόσμιας Τράπεζας: Στην ΜΚΟ της "Τhought for Action", πέραν μεγαλοστελεχών μεγάλων εταιριών του χρηματοπιστωτικού όπως η Capital και η Citibank, μετέχει και ο επίγονος του οικονομικού δολοφόνου Μίλτον Φριντμαν, ο Φράνσις Φουκογιάμα, ο συγγραφέας του ¨Τέλος της Ιστορίας" και ιδρυτικό στέλεχος της παρέας των τρελών του "Project for a new american century" που άλλαξαν τον κόσμο σε λίγα μόλις χρόνια για πάντα... προς το πολύ χειρότερο.

Και μπορεί το Τέλος της Ιστορίας να ήταν μια μαλακία και μισή και ο Φράνσις να το χει γυρίσει από το νεοφιλελευθερισμό στο στόχο ικανότερων διακυβερνήσεων, με τη φίλη του την Παναρίτη στην κυβέρνηση όμως, ο Φράνσις θα μπορέσει επιτέλους εκ του ασφαλούς να γράψει ένα βιβλίο της προκοπής με τίτλο "Το Τέλος της Ελλάδος"

Και ο Σοι-Μπλε.


Από τότε που έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση ο Βόλφγκανγκ έχει πετάξει τη μάσκα του σακάτη και φανερώνει το πραγματικό του όνομα: Wolf-gang Bang.

Από το "Γελάσαμε ακούγοντας το, αλλα δε θελήσαμε να του δώσουμε συνέχεια" για την "Ελληνική Νίκη¨της "διαπραγμάτευσης" του Eurogroup, μέχρι το δεν θα πάρετε Ευρώ αν δεν τηρήσετε τις δεσμεύσεις και το πρόσφατο "Μην τολμήσεις να αλλάξεις τους όρους της συμφωνίας" προς τον Βαρουφάκη, ο Σόιμπλε μας κουνάει το κωλοδάχτυλο του συνέχεια και μας αποδεικνύει το ποιος είναι ο Πρωθυπουργός της σακατεμένης χώρας: Ο Βόλγκανγκ Σόιμπλε!

Κύριε Τσίπρα (γιατί κομμένα τα Αλέξη), πότε θα σταματήσετε να είστε αντιπολίτευση; Κύριε Τσίπρα πότε θα κυβερνήσετε;

Η ιστορία ξέρετε έχει μόνο πρωταγωνιστές και κομπάρσους. Αν συνεχίσετε να περιμένετε την ιστορία αντί να της επιβάλλετε τους δικούς σας όρους, θα είναι αυτή που θα συνεχίσει να επιβάλλει τους όρους της σε όλους μας.

Έτσι είναι Τσίπρα: Ή γράφεις ιστορία, ή η Ιστορία σε γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa