Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

V for Varoufuckis

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραδώσω τον εαυτό μου στην κρίση του:
Οι εχθροί του λαού είχαν δίκιο για τα καταστροφολογικά τους σενάρια για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εντάξει, μπορεί να μη βγήκε και ο Γκοτζίλα -αυτός περιμένει να μας φαει για όταν βγούμε από το Ευρώ για να του ρθει πιο φθηνος ο λογαριασμός- αλλά γίναν άλλα εξίσου φρικτά πράγματα: Τη μέρα των εκλογών ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε βηματοδότη.

Λίγες μέρες μετά ο κόκκινος Power Ranger σκότωσε το συγκάτοικο του...
με σπαθί, δίνοντας έτσι έναν τραγικό χαρακτήρα στη σειρά των ισραηλινών Saban και Levy που για χρόνια γελοιοποιούσε το Επικό στοιχείο με τους πιο γελοίους ήρωες και κακούς που έχει δει η ανθρωπότητα.

Δεν ήταν ο πράσινος ή ο μωβ ή ο φούξια Power Ranger. Ήταν ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ. Η κουμουνιστική συνομωσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει διεισδύσει παντού, ακόμη και σε παιδικές σειρές.

Μερικές μέρες αργότερα, ένα ακόμη πιο φρικτό έγκλημα συνέβη: Παρότι αμερικανοτραφής, κρυπτοκουμουνιστής Υπουργός Οικονομικών δολοφόνησε με πολλαπλές πισώπλατες μαχαιριές έναν ηλικιωμένο ανήμπορο με προβλήματα κινητικότητας μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων δημοσιογράφων απ όλο τον πλανήτη. Ο serial killer είχε προηγουμένως σκοτώσει και την Τρόικα.

Ο άνθρωπος που ανθελλήνισε το ίδιο του το όνομα κλέβοντας το ένα του ν, ο Γιάνης ο Βαρουφάκης έκλεψε και το σόι του Σόιμπλε. Και έτσι από το Σόιμπλε έμεινε μόνο το Μπλε, το χρώμα της γαλανόλευκης, το χρώμα που είχε το πρόσωπο του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών κατά την κοινή συνέντευξη τύπου.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο ποιον υπηρετεί ο Γιάνης, έχω όμως πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Το ποιον υπηρετεί πραγματικά θα το δούμε μόνο στο end game κι αυτό θα αργήσει να ρθει. Αλλά όποιον κι αν υπηρετεί, το κάνει έξοχα:

Ακολουθώντας πιστά την βρωμερή κουμουνιστική τακτική του “φόβου που αλλάζει στρατόπεδο” και ακτινοβολώντας πουστιά, ο Γιάνης χρησιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή ως επιχείρημα. Οι φίλοι μας οι Γερμανοί που μας καταλαβαίνουν όσο κανένας άλλος σε όλο τον πλανήτη πρέπει να μας βοηθήσουν για να μη γεμίσουμε ναζίδες, έτσι του πε του Σόιμπλε και του βγαλε το Σόι.

Έπιασε τόπο το επιχείρημα. Οι Γερμανοί μισούν τους γιαλαντζί Ναζί. Λογικό είναι. Άμα έχεις φτιάξει το αυθεντικό, μισείς την απομίμηση. Γουστάρουν μόνο τους πραγματικούς ναζί, όπως αυτούς της Ουκρανίας που καίνε σκοτώνουν και ρημάζουν και θέλουν να εξαφανίσουν τους ρωσόφωνους από προσώπου γης ακόμη και με πυρηνικά.

Την τακτική του ναρκέμπορα του 90 όπως τον παραλλήρισε ο Guardian συνέδραμε κι ένα από τα βαποράκια του ΣΥΡΙΖΑ από την εφημερίδα των πρώην σκλάβων που απελευθερώθηκαν, αυτούς τους σύγχρονους Σπάρτακους της Εφημερίδας των Συντακτών που τόλμησε να θέσει επί τάπητος το θέμα Χριστοφοράκου-Siemens.
O Γιάνης πήρε την ασίστ και την κάρφωσε στα μούτρα του Σόιμπλε. Είπε πως η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι εσωτερική μας υποχρέωση αλλα, να, υπάρχουν και κάποια θεματάκια που είναι διακρατικά και έχουν συμβεί εντός της ΕΕ που αφορούν και τις εταίρες μας. ΛΕΓΕ ΜΕ SIEMEΝS.

Μόνο το κατοχικό δάνειο δεν ανέφερε ο Γιάνης, αλλά έχουμε χρόνο και για αυτό.
Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι κάνει ο Γιάνης, επιτρέψτε μου να σας πω: Μέσω “επιθέσεων φιλίας” κερδίζει χρόνο για να προλάβουμε να ανασυνταχτούμε εσωτερικά για αυτά που έρχονται.

Μια ακόμη μάχη κερδίθηκε. Πολλές ακόμη μένει να δοθούν. Κι ελάχιστες επιτρέπεται να χαθούν.
Δεν πρέπει να ψωνιζόμαστε. Την τελευταία φορά που την ψωνίσαμε μας ήρθε ο λογαριασμός των μνημονίων.

Αυτή τη στιγμή ο Σόιμπλε θέλει να βάλει το Βαρουφάκη σε φούρνο μικροκυμάτων. Θα έβαζε κι όλη την Ελλάδα αν μπορούσε. Αλλά δεν μπορεί.

Αντι αυτού θα προχωρήσει σε αντίποινα με το γνωστή ναζιστική μεθοδικότητα που πάντα διέκρινε τους Γερμανούς. Ήδη η ΕΚΤ απέρριψε τα ελληνικά ομόλογα, ενώ μας απείλησαν να μας πετάξουν από το NATO... και είναι μόνο η αρχή. Καλημέρα κόσμε!

Προχθές σκοτώσαμε έναν δικό τους. Σήμερα σκοτώσαμε έναν ακόμη. Και όπως παλιά, για κάθε έναν δικό τους αυτοί θα δοκιμάσουν να σκοτώσουν 10 δικούς μας. Και δε χρειάζονται πλέον δοσιλόγους αν και τέτοιους έχουμε περισσότερους από ποτέ.

Πρέπει να φανούμε ηρωικά έξυπνοι. Η Οδύσσεια μας συνεχίζεται. Πέντε χρόνια περάσαν από τότε που μας βάλαν σε αυτή. Μένουν αλλα 5 χρόνια τεχνασμάτων, αυτή τη φορά από την πλευρά μας για να φτάσουμε στην Ιθάκη μας.

Ο Γιάνης έχει λόγους που αυτή τη στιγμή έχει βγάλει το κούρεμα από τις διαπραγματεύσεις. Ο πιο ασήμαντος από αυτούς είναι ότι ο ίδιος κουρεύεται συχνά και τα παίρνει ΣΥΡΙΖΑ. Ο πιο σημαντικός είναι ότι οι Γερμανοί, σε κάθε τους υποχώρηση, πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι κερδίζουν.

Και να σας πω κι ένα μυστικό για τον Γιάνη: Το γιατί γράφει το όνομα του με ένα v. Και το vendetta με ένα v γράφεται. V όπως Varoufuckis. V όπως Venceramos.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa