Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Κάνας εισαγγελέας πουθενά; Χάρης Θεοχάρης στην Telegraph: Με απειλούσαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια

Οτι δεχόταν σοβαρές απειλές για τη ζωή του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΟΟΙΚ, αποκάλυψε ο πρώην γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, στην Telegraph. 
Ο Χάρης Θεοχάρης, πρώην γενικός γραμματέας εσόδων και νυν βουλευτής με το Ποταμι, έδωσε συνέντευξη στη βρετανική «Telegraph» όπου εξομολογήθηκε ότι δέχτηκε σοβαρές απειλές για τη ζωή του, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΟΙΚ.

Όπως αποκαλύπτει, το γραφείο του δεχόταν τηλεφωνικές απειλές, όπως για παράδειγμα, «πείτε του ότι κοστίζει μόνο 5.000 ευρώ να του σπάσουν τα πόδια», ενώ του είχαν αποσταλεί...
και απειλητικές επιστολές.

«Έλαβα πάρα πολλές απειλητικές επιστολές» λέει στη συνέντευξη. Ως αποτέλεσμα των απειλών που δεχόταν, ο κ. Θεοχάρης κυκλοφορούσε με αστυνομική προστασία, κάτι που κάνει μέχρι σήμερα.

«Ο Χάρης Θεοχάρης κατάλαβε πραγματικά ότι είχε κάνει εχθρούς όταν δέχθηκε απειλές ότι θα τού σπάσουν τα πόδια»
αναφέρει χαρακτηριστικά ο βρετανός δημοσιογράφος.

«Λίγους μόλις μήνες αφότου ανέλαβε επικεφαλής της γγ. Εσόδων στην Ελλάδα, έγινε σαφές ότι προκαλούσε συμφέροντα με τις προσπάθειές του για την πάταξη της φοροδιαφυγής της χώρας, η οποία στερεί από την Αθήνα εκατοντάδες εκατομμύρια το χρόνο».
«Εξοργισμένος από τις απειλές, αλλά και έχοντας δεχτεί ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις να μην κυνηγήσει τους... καλά δικτυωμένους, ο κ. Θεοχάρης παραιτήθηκε από τη θέση του γγ. Εσόδων τον περασμένο Ιούνιο, 17 μήνες αφότου ανέλαβε την πενταετούς θητείας θέση του, ενώ το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers είχε αναλάβει τη θέση αυτή με στόχο την είσπραξη του τεράστιου ποσού των 35 δισεκ. στερλινών (46,7 δισεκ. ευρώ) σε διαφυγόντες φόρους» αναφέρει η Telegraph.

Από thetoc