Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ν. Χουντής: Tο ραντεβού με την κ. Μέρκελ θα ζητηθεί στην ώρα του (βίντεο)

Tην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρξει συνάντηση και με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής σε συζήτηση στο Mega.

Ερωτηθείς σχετικά  ο κ. Χουντή ανέφερε ότι "σε αυτό το διήμερο δεν υπάρχει στο πρόγραμμα συνάντηση με την κ. Μέρκελ", ωστόσο σημείωσε ότι "θα γίνει οπωσδήποτε", τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συζητήσει...
με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους.

Επισήμανε ότι οι επικείμενες συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τους κ. Ρέντσι και Ολάντ θα γίνουν με δική τους πρωτοβουλία και πρόσθεσε: "Το επόμενο διάστημα να περιμένετε προσκλήσεις και πρωτοβουλίες δικές μας".

Ερωτηθείς αν θα ζητηθεί συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο ανέφερε χαρακτηριστικά "στην ώρα του".

Ξεκαθάρισε πάντως πως αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κυβέρνηση είναι να μιλήσει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. "Με αυτούς θα διαπραγματευτούμε κυρίως, δίνουμε μεγάλο βάρος στη συνάντηση και με τον κύριο Γιούνκερ", είπε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης σημείωσε ότι "η λογική των πραγμάτων και το κλίμα που διαμορφώνεται δείχνει ότι θα υπάρξει τέτοιο πράγμα", ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνήσει ότι "χρειάζεται χρόνος για να συζητήσουμε χωρίς τους περιορισμούς ότι συνεχίζεται το μνημονιακό έργο κλπ".
Από left