Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τι είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους επενδυτές του Citi - Βαρουφάκης: Θα πωλούσαμε τον ΟΣΕ για 1 ευρώ

Θετική εντύπωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, στους επενδυτές κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου στο Λονδίνο προχθές. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που συμμετείχαν στην παρουσίαση (ξεπέρασαν τους 100), αν και ο υπουργός δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες του προγράμματος -δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει μόλις μία εβδομάδα ζωής- ο κ. Βαρουφάκης έδειξε «να κατέχει τα όσα έλεγε».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους, ο υπουργός παρουσίασε τις προτάσεις για ανταλλαγή...
των ευρωπαϊκών δανείων και εκείνων που κατέχει η ΕΚΤ με ομόλογα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη ή με ομόλογα εις το διηνεκές. Αναφέρθηκε παράλληλα και σε πρόταση επιστροφής των τραπεζικών μετοχών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), ώστε να διαγραφεί ισόποσο μέρος του χρέους.

Επίσης, επισήμανε την εμπλοκή του ΟΟΣΑ στην κατάρτιση και εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει ειπωθεί έως τώρα αναφορικά με τις αλλαγές στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί οριστικά, όπως αναφέρουν συμμετέχοντες στην παρουσίαση. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια οριστική συμφωνία με την Ευρώπη έως τον Ιούνιο και έως τότε θα επιδιωχθεί μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τη ρευστότητα από την ΕΚΤ.

Από kathimerini

Βαρουφάκης: Θα πωλούσαμε τον ΟΣΕ για 1 ευρώ 
Υπό τον όρο ο επενδυτής να εγγυηθεί την ανάπτυξη της εταιρείας
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της κλειστής συνάντησης με τραπεζικούς παράγοντες του Σίτι στο Λονδίνο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ υπό όρους.

Κατά τη συνάντηση, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του AΝΤ1, ο κ. Βαρουφάκης δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων και ορισμένες για τις προθέσεις της κυβέρνησης με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας για τον ΟΣΕ, είπε ότι ως ζημιογόνο θα τον πωλούσε έναντι και ενός ευρώ, με την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές θα έδιναν εγγυήσεις για τη συνέχιση των έργων και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Επικαλούμενος επενδυτές που έλαβαν μέρος στη συνάντηση, ο ρεπόρτερ του σταθμού, επισήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ακυρώσει καμία ιδιωτικοποίηση που έχει ήδη γίνει.

Από newsbeast