Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό

Τη δική του εκδοχή για την αιτία που το Eurogroup κατέληξε σε απλό εκβιασμό, σχολίασε σε προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αναλυτικά το μήνυμά του.
Για εκβιασμό και ωμή εξουσία που συνάντησε η ελληνική αντιπροσωπεία στο Eurogroup της Δευτέρας κάνει λόγο σε δήλωσή του που ανήρτησε στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

"Όπως θα ακούσατε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και τον Μοσκοβισί. Τορπιλήθηκε όμως από τον Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια...
της Λαγκάρντ και του Μοσκοβισί ήταν μη-ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι.

Αυτοί λένε ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της "ελαστικότητας".

Εμείς λέμε δώστε μας ένα πρόγραμμα  - "γέφυρα" και έχουμε διευκρινήσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της "γέφυρας", αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό".

Από news247