Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία: Παρέμβαση Μαυραγάνη για να αφαιρεθούν συγγενείς του Κεφαλογιάννη από τη λίστα Λαγκάρντ

Νέες καταγγελίες για τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ πήραν ήδη τον δρόμο για τη Βουλή.

Αυτή τη φορά αφορούν τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιώργο Μαυραγάννη. Αφορμή ήταν ανώνυμο φαξ που εστάλη το Δεκέμβριο του 2014 στους οικονομικούς εισαγγελείς που έκανε λόγο για φερόμενη παρέμβαση είτε του κ. Μαυραγάνη, είτε στενού συνεργάτη του προκειμένου να αφαιρεθούν από την ...πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα συγγενών του ευρωβουλευτή...
της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Στο φαξ αναγράφονταν: «ασκούνταν πιέσεις στη Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας να απαλλαγούν πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι στην επίμαχη λίστα». Σύμφωνα με περιεχόμενο του φαξ, «οι πιέσεις ασκούνταν από τον κ. Μαυραγάνη και άνθρωπο του γραφείου του και αφορούσαν εμβάσματα με τα οποία εισήγαγε πριν δέκα χρόνια ποσά έως 200.000 ευρώ δολάρια η πεθερά του ευρωβουλευτή της ΝΔ από λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος ο ίδιος και η σύζυγός του».

Για τις καταγγελίες αυτές δεν διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς απέστειλαν το φαξ στη Βουλή για να αποφασίσει εάν θα πρέπει να να διερευνηθεί.

Στο μικροσκόπιο τέσσερις δικογραφίες

Επίσης, τον δρόμο για τη Βουλή πήραν άλλες τέσσερις δικογραφίες που αφορούν τρεις πρώην υπουργούς και έναν βουλευτή με αιτήματα για την άρση της ασυλίας τους, ύστερα από μηνύσεις που υποβλήθηκαν εναντίον τους.

-Η πρώτη αφορά μηνυτήρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθηγητών επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών σε βάρος των Κ. Μητσοτάκη και Α. Λοβέρδου γιατί «σταμάτησε η μισθοδοσία τους και παράνομα απολύθηκαν χωρίς να διαπιστωθεί προηγούμενα εάν υπάγονται στην νομοθεσία που αφορά την κατάργηση των θέσεων και την διαθεσιμότητα».

-Η δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση κατά του Κ. Τασούλα την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος για την «παράλειψη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του» στην θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) - όπως είχε προτείνει τον Οκτώβριο 2014 στον υπουργό, με απόφαση του το Δ.Σ. του Κέντρου».



-Η τρίτη αφορά μηνυτήρια αναφορά του Αλέξη Κούγια, πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαική, κατά του Γ. Ανδριανού και του Αστυνομικού Διευθυντή Πατρών για την αναβολή στις 16.11.2014 του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναχαικής – ΑΕΚ με το επιχείρημα ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και σχετικών κινητοποιήσεων η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων. 

Ισχυρίζεται ότι η πραγματικότητα ήταν ότι τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω υποχρεώσεων τους στην εθνική ομάδα».

-Η τέταρτη αφορά αίτημα άρσης ασυλίας του Κ. Καραγκούνη μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην εργαζόμενου στο γραφείο του ο οποίος διεκδικεί δικαστικά δεδουλευμένους μισθούς έξι μηνών. 

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία σύμβασης εργασίας, αφού το επίμαχο πρόσωπο εργαζόταν στο γραφείο του εθελοντικά.

Φίλιππος Καραμέτος από "zougla"  μέσω "Σίβυλλα"