Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Άνω - κάτω η ΝΔ από την ανακοίνωση του ΕΛΚ

Tις έντονες αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ προκάλεσε η σκληρή ανακοίνωση του ΕΛΚ για την Ελλάδα. Οι σαφείς αποστάσεις που παίρνουν οι «γαλάζιοι» αποκτούν μεγαλύτερη σημασία καθώς στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετείχε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Σιούφας και Γιάννης Μιχελάκης με δημόσιες τοποθετήσεις τους εξαπέλυσαν σκληρή κριτική, ενώ ο Κυριακός Μητσοτάκης που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως θα μπορούσε...
να ήταν διαφορετική η διατύπωση.
Ο πρώην πρόεδρος της βουλής σε δήλωση του τονίζει: «Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ. Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις». Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σιούφας.

Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση του Γ. Μιχελάκη που άνοιξε πρώτος τον χορό των «γαλάζιων» αντιδράσεων προκαλώντας εκνευρισμό στο στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. 

Η ανακοίνωση που άναψε φωτιές
Η επίμαχη ανακοίνωση του ΕΛΚ που εγκρίθηκε και από την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες υπό τον κ. Σαμαρά και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων είναι η εξής:

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις» επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο συνεχίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Πιέζουν τον Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες


Συνεχείς συναντήσεις έχει στο γραφείο του ο Κώστας Καραμανλής με στελέχη που του ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα στη ΝΔ. Ο πρώην πρωθυπουργός μέχρι στιγμής δεν παίρνει θέση, συνιστά ψυχραιμία και τονίζει πως εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον, υπενθυμίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Οι επαφές του Κώστα Καραμανλή θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα παραμονές της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ όπου θα συζητηθούν τα αίτια της εκλογικής ήττας.

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από real