Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Οι Γερμανοί είναι καλοί άνθρωποι…

Αλλά έχουν μία άθλια κυβέρνηση και συνολικά ένα πολύ κακό πολιτικό προσωπικό, όπως ο Σούλτς που σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα προανήγγειλε τη διακοπή της «χρηματοδότησης» προς την Ελλάδα αν η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ δεν έχει απολύτως καμία θεσμική αρμοδιότητα επί του θέματος από τη θέση του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου. Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με αυτούς τους τύπους και θα πρέπει να τους λύσουμε, κατανοώντας και τη θέση τους, τις κλώτσες και τις κόμπλες τους, κατανοώντας και τον πανικό τους, γιατί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βρίσκονται...
σε δύσκολη θέση.

Η γερμανική πολιτική ελίτ και τα, πολύ συγκεκριμένα, οικονομικά συμφέρονται που εκπροσωπεί, δείχνει ανοιχτή στην πρόκληση μίας σύγκρουσης με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, γιατί πιστεύει ότι απέναντι της έχει τύπους που θα κάνουν πίσω όταν ακούσουν το πρώτο μπαμ. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Έχει πολλά όπλα στη διάθεση της αλλά φοβάται και απόδειξη αυτού του φόβου ήταν οι τοποθετήσεις των τζουτζέδων της στην Ισπανία και την Πορτογαλία ότι δεν στρατεύονται στο αίτημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τη συγκρότηση ενός μετώπου του Νότου απέναντι στη λιτότητα και στη μετατροπή του ευρωμεσογειακού χώρου σε μία ειδική οικονομική ζώνη.

Μαζί με τη γερμανική πολιτική ελίτ φοβάται και ο μέσος μαλάκ@ς γερμανός φορολογούμενος ότι θα κληθεί να πληρώσει ξανά τα δάνεια που έδωσαν γερμανικές τράπεζες στην Ελλάδα ώστε οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις να συντηρήσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα τις προμήθειες – και τις μίζες σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία  - από γερμανικές επιχειρήσεις. Αυτό το σχήμα του φόβου δεν έχει καμία λογική, μπορεί στην Ελλάδα να περάσουμε κάποια ζόρια – άλλωστε μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια – αλλά μη γελιόμαστε, κανείς, με εξαίρεση κάτι βλαμμένους στην Ολλανδία και τη Φλάνδρα, δεν θέλει μία γερμανική Ευρώπη.