Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εκβιάζει το Γερμανικό κατεστημένο (Βίντεο)

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις δυο μέρες πριν της προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, που λογικά αναμένεται να επαναλάβει ουσιαστικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, έχει εξαπολυθεί μια ομοβροντία εκβιαστικών κινήσεων με καθοδηγητή το γερμανικό οικονομικό κατεστημένο εναντίον της Ελλάδας. Αυτός είναι ουσιαστικά ο πυρήνας της τοποθέτησης του σκιτσογράφου - δημοσιογράφου Στάθη Σταυρόπουλου -πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ- στο βίντεο που παραθέτουμε.

Μπαίνουμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή, σύμφωνα με τον ίδιο, που ολοκλήρωσε την άποψη του συμπληρώνοντας ότι:...
«αν η αριστερά τιμήσει την εντολή που της έδωσε ο λαός θα έχει ανοίξει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο για όλη την Ευρώπη».

Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα έχουμε συγκλονιστικές εξελίξεις και θα μπορούμε να μιλάμε με νέα δεδομένα για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ηταν θετικό πάντως το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε άμεσα  στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως από τις 11 Φλεβάρη δεν θα δέχεται ως ενέχυρα ελληνικά ομόλογα δηλώνοντας ότι «παραμένει σταθερή στους στόχους του προγράμματος κοινωνικής σωτηρίας που ενέκρινε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός».

Μένει να δούμε και την κυβερνητική τοποθέτηση σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλούμενο πληροφορίες, μετέδωσε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα με οικονομικό κραχτ.
  
«Την ώρα που οι δανειστές της Ελλάδας δεν δέχονται το «κούρεμα» χρέους και η άρνηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα να δεχθεί και άλλα δάνεια διάσωσης ίσως οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα οικονομικό κραχτ στις αρχές του επόμενου μήνα» μετέδωσε το  Bloomberg.