Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μ. Νοδάρος: Η ΕΛΑΣ ζητάει να αποκαλύψω τις πηγές μου

Σε μια  πρωτοφανή ενέργεια  που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας, προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ μετά από εισαγγελική παραγγελία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αντί να «ξεσκονίσει» τις διασυνδέσεις της φερόμενης από τις δικαστικές Αρχές ως εγκληματικής οργάνωσης του Θεόδωρου Καράμπελα στην Ηλεία και την διαδρομή των εκατομμυρίων ευρώ που λάμβανε με α ευθείας αναθέσεις από τους ΟΤΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων, ζητά από το Μάκη Νοδάρο  να αποκαλύψει τις πηγές του.

Ο Μάκης Νοδάρος σε επιστολή του προς   ΕΣΗΕΑ και  ΠΟΕΣΥ αναφέρει τα εξής:...

Αγαπητοί συνάδελφοι .

Σας ενημερώνω γιά μια  πρωτοφανή ενέργεια  της Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ μετά από εισαγγελική παραγγελία!  κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας και τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ στην οποία είμαι μέλος .
 
Η συγκεκριμένη υπηρεσία αντί να «ξεσκονίσει» τις διασυνδέσεις της φερόμενης από τις δικαστικές Αρχές ως εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στην  Ηλεία και να ερευνήσει την διαδρομή των εκατομμυρίων ευρώ που λάμβανε με απ ευθείας αναθέσεις από τους ΟΤΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων, ζητά από τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν την υπόθεση και απειλούνται από την εγκληματική ομάδα,  να αποκαλύψουν τις πηγές τους!

Ως  δημοσιογράφος κλήθηκα χθες στο ΑΤ Λεχαινών Ηλείας ,  από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και μου ζητήθηκε να καταθέσω εγγράφως και να αποκαλύψω τις πηγές των ρεπορτάζ μου για την υπόθεση της εγκληματικής ομάδας , που δημοσίευσα στην ιστοσελίδα μου www.apokalypseis.com .

Κι αυτό μετά από σχετική εντολή του εισαγγελέα Εφετών που προΐσταται της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην Αθήνα . Είχε προηγηθεί γραπτή καταγγελία του προφυλακισμένου εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης Θεόδωρου Καράμπελα στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ περί διαρροής στοιχείων της δικογραφίας που τον αφορά.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι επικαλούμενος  τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ,  αρνήθηκα στους αστυνομικούς με κατηγορηματικό τρόπο να αποκαλύψω  τις πηγές της δημοσιογραφικής μου έρευνας , τονίζοντας ότι η γενικότερη προσπάθεια των αστυνομικών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ,  προκαλεί ερωτηματικά για την ελευθερία του Τύπου αλλά και για έναν ακόμη λόγο καθώς ζητά  εξηγήσεις για τις πηγές δημοσιογράφων που απειλούνται από μια εγκληματική οργάνωση και δεν επιρρίπτει  ευθύνες στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση και δεν ενημέρωσαν όπως όφειλαν τους δημοσιογράφους που κινδύνευαν από την εγκληματική οργάνωση.

Με εκτίμηση

Μάκης Νοδάρος

Από το koutipandoras