Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τον Αβραμόπουλο δίνει φαβορί για την Προεδρία η «Αυγή»

Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να πέσει στο τραπέζι της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης της.

Το πρόσωπο που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης καθώς και η στελέχωση των οργάνων αναμένεται να βρίσκονται στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αύριο Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η «Αυγή» σε ότι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει...
ο ΣΥΡΙΖΑ, από τα ονόματα που συζητιούνται στον δημόσιο διάλογο επικρατέστερο είναι, όπως όλα δείχνουν, αυτό του Έλληνα επιτρόπου Μετανάστευσης στην Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον νέο «ένοικο» του Προεδρικού Μεγάρου έχουν ακουστεί τα ονόματα του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου αλλά και της Μαριέτας Γιαννάκου. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το θέμα της υποψηφιότητας του Δ. Αβραμόπουλου, ως επιτρόπου, συνδέεται και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ, καθώς η ενδεχόμενη αντικατάσταση του θα θέσει ζητήματα που αφορούν τις ισορροπίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προβλέπεται να υπάρξει συνάντηση του Τσίπρα-Αβραμόπουλου καθώς είναι ιδιαίτερα «σφιχτό» το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού ενώ την ίδια στιγμή ο Δ. Αβραμόπουλος έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις στο Κολέγιο των Επιτρόπων. 

Από το Ποντίκι