Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΡΙΤ: η πρώτη δημόσια αντιπολιτευόμενη ραδιοτηλεόραση!

Από τις 26 Ιανουαρίου, ήδη, όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνει με την ΝΕΡΙΤ, τη «δημόσια» ραδιοτηλεόραση. Η ίδια, πάντως, δεν δείχνει να ανησυχεί διόλου και αναλαμβάνει ρόλο αντιπολίτευσης ή, σωστότερα, ρόλο συμπολίτευσης απέναντι σε μία αντιπολιτευόμενη στην Ευρωζώνη κυβέρνηση.
 
Το χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο των 9 μμ της ΝΕΡΙΤ υιοθέτησε πλήρως το αμφιλεγόμενο και αμφισβητούμενο ρεπορτάζ...
του κ. Peter Spiegel (όνομα που επέλεξαν κι αυτοί να κάνει ανταπόκριση) περί υπογραφής του κ. Δραγασάκη σε κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup αντιτιθέμενο στις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης. Η ανταποκρίτρια του καναλιού, Ραλλού Αλεξοπούλου, υιοθέτησε, επίσης, την εκδοχή ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφυγε από το Eurogroup «με την εικόνα ότι είχε επιτευχθεί μία συμφωνία». Οπως, ακριβώς, ανέφερε και ο κ. Σπίγκελ στο ρεπορτάζ του για τους Finacial Times.

Ουδείς εκ των… έμπειρων δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ αναρωτήθηκε τι δουλειά έχει η υπογραφή ενός μη υπουργού οικονομικών σε ένα ανακοινωθέν του Eurogroup, όπου, επισήμως, συμμετέχουν οι υπουργοί οικονομικών των κρατών-μελών. Και, φυσικά, η διάψευση του κ. Βαρουφάκη μέσω twitter, «Might I suggest that you refrain from dubious claims based on even more dubious leaks? It's rather unseemly», ήρθε στο τέλος του ρεπορτάζ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά μετά, η «γλάστρα» της περιβόητης προεκλογικής συνέντευξης-διάγγελμα Σαμαρά, Γιώργος Ευθυμίου, μας διαβεβαίωνε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος»!

Ετσι, η ΝΕΡΙΤ κατέγραψε ένα παγκόσμιο ρεκόρ αφού εδώ και μισό μήνα είναι η μοναδική δημόσια αντιπολιτευόμενη τηλεόραση στον κόσμο υλοποιώντας το όνειρο της αδέσμευτης δημοσιογραφίας.

Και αναρωτιέται κανείς; Τι θα γίνει, αλήθεια, με τη ΝΕΡΙΤ μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος για την ΕΡΤ; Αντέχει, αλήθεια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μία τόσο «αδέσμευτη» Ελληνική Ραδιοτηλεόραση;

Θα πρέπει, επίσης, η νέα κυβέρνηση να θεσπίσει και βραβείο για τον πρώτο παρουσιαστή δελτίου που θα αναφερθεί στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και όχι απλώς στον Αλέξη Τσίπρα.

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε το δελτίο (κι ας τους προσφέρουμε λίγη παραπάνω τηλεθέαση από αυτήν που αξίζουν).

Γιάννης Φλωράκης από e-tetradio