Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Ως και ο Άδωνις θα βρίζει τον Σαμαρά.Και λοιπόν;

Γράφει ο Φέλιξ

Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, η μεταστροφή ομάδας της ΝΔ η οποία ξαφνικά ανακαλύπτει πως ο Σαμαράς με τη στάση του στο ψήφισμα του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος και την εμμονή στα μέτρα την ώρα της διαπραγμάτευσης, χτυπάει τη χώρα.

Είναι η μοίρα των χαμένων και ιδιαίτερα αυτών που δεν έχουν την ευπρέπεια να αποδεχθούν την ήττα,να σέρνονται πίσω από την άμαξα της ιστορίας, μέσα στις λάσπες...
που δημιούργησαν οι ίδιοι.

Στη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δηλαδή όπου κανένας δεν είχε το ανάστημα όχι μόνο να αντιταχθεί στα μέτρα που οδηγούσαν τη χώρα στον όλεθρο αλλά ούτε καν στην προσπάθεια του Σαμαρά να μετατρέψει το κόμμα του Καραμανλή σε ακροδεξιό κόμμα, ξαφνικά υπάρχει δημοκρατική και συνειδησιακή αναταραχή.

Με προβληματίζει αφάνταστα το γεγονός πως ακόμη και τώρα που όλα έχουν τελειώσει για τον Σαμαρά, κανένας δεν έχει το θάρρος να βγει και να του καταλογίσει την ήττα και όσα προκάλεσε. Γατζώνονται από τα ψηφίσματα του ΕΛΚ ή διάφορες προφάσεις για να αρθρώσουν ένα ψήγμα λόγου αμφισβήτησης.

Ο Σαμαράς θα ζήσει όλη την κατρακύλα.Ενδεχομένως και την απόλυτη ισοπέδωση που θα σηματοδοτηθεί από τον Άδωνη Γεωργιάδη να τον βρίζει στα κανάλια.

Ήδη το πρωτο-Παλλή-καρο και πρώην υπουργός του, Γιάννης Μιχελάκης, τώρα που δεν έχει εκλεγεί και μοιραία θα οδηγηθεί σε δίκη για χρηματισμό, ανακαλύπτει τις μεγάλες διαφωνίες του. Όλοι διαφωνούν. Άλλος δηλώνει "εγώ πάντα ήμουν Καραμανλικός", άλλος "εγώ διαφωνούσα μέσα μου" αλλά κανένας δεν έχει τα συκώτια να βγει και να πει "εφαρμόσαμε μια καταστροφική πολιτική και δώσαμε την άδεια στο Σαμαρά να ισοπεδώσει αυτή τη χώρα".

Ούτε αυτοκριτική κάνουν, ούτε κριτική. Κλεφτοπόλεμο φατριών και δελφίνων μόνο, που θέλουν να κληρονομήσουν το κόμμα.Αγώνα προσωπικής επιβίωσης στο νέο σύστημα που τους είναι ξένο. Την ώρα που ο Σαμαράς οδεύει στον προσωπικό του Πολιτικό Χειμώνα, τον οποίο είχαμε προβλέψει, τα στελέχη της ΝΔ, κάνουν σαν χαρωπές πεταλούδες την Άνοιξη που μόλις ανακάλυψαν το ζεστό ευεργετικό ήλιο.

Θα είναι μεγάλο λάθος του Σύριζα να πιστέψει πως η μεταστροφή αυτή είναι εγγύηση για την αλλαγή της πολιτικής. Είναι απλώς η υποκρισία του φταίχτη που δεν θέλει να πληρώσει τίποτα. Ή αλλιώς, το πήδημα από το καράβι που βουλιάζει.

Από το koutipandoras