Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αφήνουν χωρίς φαγητό τα παιδιά στο Παίδων! Γιατί εξαφανίστηκε το…βραδινό τους

Γράφει η Δήμητρα Ευθυμιάδου
   
Τα μνημόνια που εφαρμόζονταν συστηματικά και χωρίς …έλεος σε όλο το ΕΣΥ, άφησαν και χωρίς φαγητό τα άρρωστα παιδιά στα νοσοκομεία Παίδων.

Απίστευτο κι όμως μνημονιακό. Χωρίς βραδινό είναι εδώ και καιρό οι μικροί νοσηλευόμενοι ασθενείς του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού καθώς όπως όλα δείχνουν η διοίκηση του νοσοκομείου για να τηρήσει κατά…
γράμμα το μνημόνιο που είχε υπογράψει με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας άρχισε να μειώνει και τις αγορές τροφίμων.

Οι καταγγελίες των γονέων που φθάνουν στο HealthReport.gr δείχνουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά αυτά που αφορούν στα παιδιά.
Εδώ και καιρό στους μικρούς ασθενείς δεν προσφέρονται τα βράδια τρόφιμα όπως γιαούρτια, γάλα ή κρέμες παρότι θεωρούνται βασική τροφή για την αποθεραπεία τους.

Οι γονείς παροτρύνονται από τους εργαζόμενους να φέρνουν τα δικά τους προϊόντα για να ταΐσουν τα παιδιά τους ή να τα αγοράζουν από τα κοντινά καταστήματα.
Λόγω της πίεσης βέβαια ελάχιστοι γονείς διαμαρτύρονται και οι περισσότεροι υπομένουν τη νέα…κατάσταση του νοσοκομείου Παίδων.

Αντίστοιχα κουρέματα πάντως σε τρόφιμα είχαν γίνει πρόσφατα και σε άλλα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία όπως το ΚΑΤ αλλά μετά τις σχετικές αποκαλύψεις του HealthReport.gr η τάξη …αποκαταστάθηκε.
Ενδεικτικό των κουρεμάτων είναι και το γεγονός πως τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία προσφέρουν ίσα ίσα τα βασικά και στους εφημερεύοντες ιατρούς.

Σάλος είχε προκληθεί άλλωστε για το «εορταστικό» πρωτοχρονιάτικο γεύμα στο νοσοκομείο Σωτηρία που προσφέρθηκε στους γιατρούς -και αποκάλυψε το HealthReport.gr- και περιελάμβανε ένα άκρως …λιτοδίαιτο σχεδόν…κατοχικό γεύμα. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ.

Από healthreport