Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Να υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα την απόφαση για το Δίστομο εναντίον των Γερμανών.

Σύμφωνα με την 137/1997 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, επιδικάστηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου.

Η απόφαση αυτή κατέστη αμετάκλητη με την 11/2000 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία απέρριψε αίτηση αναίρεσης του Γερμανικού Κράτους.

Σύμφωνα όμως με το επαίσχυντο άρθρο 923 του ΚΠολΔ, που εξαρτά τη Δικαιοσύνη...
από πολιτικές σκοπιμότητες, «Αναγκαστική εκτέλεση κατά αλλοδαπού δημοσίου δεν μπορεί να γίνει χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού της Δικαιοσύνης».

Να δώσει λοιπόν άμεσα εντολή ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο να χορηγήσει αμέσως την απαιτούμενη άδεια, ώστε οι Διστομίτες να μπορέσουν επιτέλους να κατάσχουν περιουσίες του Γερμανικού Κράτους για να πάρουν τα χρήματά τους.

Θα πρέπει οι Γερμανοί να αντιληφθούν, τώρα που έχουν πάρει πάλι τα μυαλά τους "αέρα", τι έχουν προκαλέσει και ποιες ευθύνες έχουν.

Θέλουμε πράγματι να ζητήσουμε από τους Γερμανούς το κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις; Έχουμε ως Έλληνες το ανάλογο ανάστημα; Έχει αυτή η κυβέρνηση αυτό το ανάστημα; Θυμίζουμε ότι όλες οι προηγούμενες δεν το είχαν. Ας αρχίσουμε λοιπόν με την πιο πάνω απόφαση.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κ. Τσίπρα.