Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σόιμπλε θέλει Δραχμαγεδδώνα

Στον Δραχμαγεδδώνα που ετοιμάζει ο Σόιμπλε
έχει δώσει την κωδική ονομασία «Σόιμπλε μπλε»
Eπεσε έξω ο Βαρουφάκης. Ο Σόιμπλε δεν θέλει τον Αρμαγεδδώνα απλώς, αλλά τον Δραχμαγεδδώνα.

♦ Ο Γιάνης στη συνέντευξη Τύπου πάντως ήταν βέβαιος για τελική συμφωνία. Πιο σίγουρος από το ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα στη Γερμανία η Μπάγερν και στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός.

♦ Ακούγοντάς τον, ήσουν βέβαιος ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και η Γερμανία θα πάει στο μάρκο.

♦ Ελα, Αλέξη, δεν μασάμε! Απάντησε στο τελεσίγραφο, αλλά όχι...
διά ζώσης. Με μέιλ. Πες ότι έχεις απέναντι τον Χαρδούβελη. Μιλάμε για οικονομικό πόλεμο με τη Γερμανία. Οι μανάδες θα πλέκουν την άσπρη κάλτσα του στρατιώτη. Και στο τέλος νικάνε οι Ελληνες! (Παραείναι ηρωικά, ε;)

♦ Ο Σόιμπλε δεν θέλει τον Βαρουφάκη υπ. Οικονομικών. Ελα να επιλέξεις ποιον να βάλουμε και Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί έχουμε καταμπερδευτεί. Γρήγορα, γιατί δεν προλαβαίνουμε. Ψηφίζουμε αύριο.

♦ Βέβαια, τους δίνουμε δικαιώματα κι εμείς. Από το ίδιο το Μαξίμου διέρρευσε ότι ο Γιούνκερ τηλεφώνησε στον Τσίπρα και του ζήτησε να μην μπει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Αβραμόπουλος γιατί τον θέλει επίτροπο. Δώσε θάρρος στον Γιούνκερ, να σου ανέβει στο κρεβάτι και ο Σόιμπλε.

♦ Αρα: Ενόψει των νέων δεδομένων συμφωνούμε όλοι ότι ο Αβραμόπουλος είναι αριστερός και ο Τσίπρας ανακοινώνει σήμερα Πρόεδρο τον Αβραμόπουλο για να τους τη σπάσουμε.

♦ Εννοείται ότι πρωτεργάτης σε αυτή την κίνηση υπέρ Αβραμόπουλου θα είναι ο Λαφαζάνης.

♦ Εχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας ο Παπούλιας. Μπορεί να τελειώσει τη θητεία του και να κάνει και σύσκεψη αρχηγών. Εδωσε χθες βράδυ εντολή μάλιστα στο προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου να στύψουν τον χυμό πορτοκάλι.

♦ Το ευτύχημα είναι ότι συσκέφθηκαν Σαμαράς, Βενιζέλος και Θεοδωράκης για να μας σώσουν. Εβγαλαν μάλιστα και σέλφι.

♦ Κατηγόρησε τους Ελληνες ο Σόιμπλε ότι δεν ψήφισαν καλά και έβγαλαν ανεύθυνη κυβέρνηση. Πάλι καλά που δεν μας είπε να μας δώσει σταυρωμένο ψηφοδέλτιο για να ρίξουμε στην κάλπη.

♦ Μας κατηγορεί και το Γιούρογκρουπ ότι δεν τους λέμε νούμερα. Μα γιατί δεν τους είπαμε Σαμαράς, Βενιζέλος, Χαρδούβελης κ.λπ.; Γιατί δεν τους τα είπαμε;

♦ Ολα τα λεφτά ο Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου. Αν είχε και το κασκόλ, θα ήταν υπερτέλειος. Το χέρι του πάντως το είχε στην τσέπη, αλλά δεν βλέπαμε το πλάνο.

1. Κατήγγειλε ότι μας ξεγέλασαν και δεν εμφάνισαν συμφωνία που είχαμε αποδεχτεί.

2. Ανέλυσε την έννοια της δημοκρατίας.

3. Αναφέρθηκε στο παιχνίδι Μονόπολη.

4. Διαφήμισε και το βιβλίο του «Η θεωρία των παιγνίων».

♦ Ουρές σήμερα σε όλη την υφήλιο. Θα πουλήσει πάνω από 10.000.000 αντίτυπα.

♦ Κι ο Τσίπρας τι θα κάνει σήμερα; Θα κοιτάξει πώς θα απαντήσει στο τελεσίγραφο ή θα πάει να ακούσει το μακρύ και το κοντό του καθενός στην Κ.Ο. ποιος να μπει Πρόεδρος; Προβλέπεται να γίνει η ψηφοφορία αύριο και ο υποψήφιος να ανακοινωθεί μεθαύριο.

♦ Στις νέες εισόδους για Πρόεδρο έχουμε τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Θα κάψει σίγουρα τη Φιλοθέη αν βγει.

♦ Γιάνα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

♦ Δεν θα γίνουμε βέβαια Κύπρος. Μας έστειλε κιόλας το 12άρι γιατί αντιστεκόμαστε.

♦ Λοιπόν, «Οχι» στο τελεσίγραφο, να κάνουμε τον Σόιμπλε να λυσσάξει. Βγήκε ακόμα και στο «Ράδιο Βερόνικα» της Γερμανίας να πει πόσο άχρηστη κυβέρνηση βγάλαμε που του πηγαίνει κόντρα.

♦ Τα μόνα λεφτά που θα δώσουμε στους δανειστές είναι τα 525 ευρώ που επέστρεψε ο Τσίπρας από τα έξοδα κινήσεως στο εξωτερικό και έγινε θέμα μεγάλο.

♦ Στον Δραχμαγεδδώνα που ετοιμάζει ο Σόιμπλε έχει δώσει την κωδική ονομασία «Σόιμπλε μπλε».

Λάκης Μπέλλος από efsyn