Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Ουάου, ο Σαμαράς!

Ουάου! Το επιφώνημα που έβγαλε ο Σαμαράς στη νυχτερινή
ομιλία του για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
ήταν ό,τι σημαντικότερο έχουμε ακούσει ποτέ όλοι. Ουάου!
Oυάου! Το επιφώνημα που έβγαλε ο Σαμαράς στη νυχτερινή ομιλία του για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ήταν ό,τι σημαντικότερο έχουμε ακούσει ποτέ όλοι. Ουάου!

♦ Μιμήθηκε τον Βαρουφάκη ή τον Ρουβά, αλλά το είπε καλύτερα κι από τους δύο! Από το πρωί όσοι κυκλοφορούν στον δρόμο φωνάζουν ουάου, ουάου.

♦ Ουάου, ήταν συγκλονιστικός. Το σημαντικότερο όλων αυτών που είπε είναι ότι ο Τσίπρας πριν από τρία χρόνια είχε πει στον Αυτιά ότι δεν πληρώνει χαράτσι. Αν το έλεγε αυτό προεκλογικά...
θα σάρωνε στις εκλογές.

♦ Εξίσου σημαντικό είναι αυτό που τόνισε, ότι αποδέχεται το 170% του Μνημονίου και απορρίπτει το 30%. Ουάου!

♦ Απαντώντας στον Βαρουφάκη, που είπε ότι θα πάμε όρθιοι στη διαπραγμάτευση, τόνισε ότι σημασία έχει ποιος φεύγει από τις διαπραγματεύσεις όρθιος, υπενθυμίζοντας έτσι ότι μας έχει σώσει 61 φορές.

♦ Συγκινητικός ήταν όταν ανέφερε πως φοβάται ότι ο Τσίπρας θα μας βάλει σε Μνημόνιο.

♦ Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για κωλοτούμπα και η Νάντια Κομανέτσι, που τον άκουγε στη Ρουμανία, βγήκε στον δρόμο τρελαμένη.

♦ Φοβάται ακόμα για δημοψήφισμα που ακούγεται ότι θα γίνει, γιατί θα φέρει τη χώρα 100 χρόνια πίσω. Συν 100 χρόνια με τις εκλογές, σύνολο 200 χρόνια πίσω. Ουάου!

♦ Οι βουλευτές του πάντως ήταν χλιαροί στα χειροκροτήματα στον αρχηγό τους. Οταν χτυπούσαν παλαμάκια, πήγαιναν τα γκαρσόνια και ρωτούσαν αν θέλουν καφέ.

♦ Ο Τσίπρας στην αρχή ούτε που ασχολήθηκε με τον Σαμαρά. Αυτοαποθεώθηκε για την υποδοχή που του έγινε στη Βιέννη.

♦ Μίλησε όμως για αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, λέξεις που ήταν άγνωστες στον κ. Σαμαρά και από το ένα αυτί έμπαιναν και από το άλλο έβγαιναν.

♦ Η ομιλία Τσίπρα έκανε τους βουλευτές του να μη χειροκροτούν και να μη φωνάζουν, όπως σε σιωπηλή συγκέντρωση, γιατί ήταν απορροφημένοι από το περιεχόμενό της και αναγκαστικά καθηλώθηκε και ο Σαμαράς.

♦ Κόλπο ήταν, γιατί μετά έστειλε τον Σαμαρά στα βράχια, για τα οποία μιλούσε συνεχώς. (Το παρατράβηξα, ε;)

♦ Ο Βενιζέλος τη μόνη φορά που έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν όταν πρωτοστατούσε στα χειροκροτήματα για τον Ζουράρι, σε σούπερ σόου που έδινε και έληξε με υπόκλισή του σε όλους τους βουλευτές που τον αποθέωναν. Ζουράρις για Πρόεδρος Δημοκρατίας!

♦ Ο Βαρουφάκης με τη σειρά του μάς ξεμπέρδεψε. Ξεκαθάρισε ότι αποδεχόμαστε το 0% των Μνημονίων. Πριν από λίγες μέρες είχε μιλήσει για ποσοστό περίπου 30%. Αρα το βρήκαμε. Το ποσοστό Μνημονίου που θα απορρίψουμε σήμερα στο Γιούρογκρουπ θα είναι ακριβώς το μισό. Δηλαδή 15%.

♦ Ο Θεοδωράκης είπε κατάμουτρα στον Τσίπρα ότι δεν είναι 1974 και ότι δεν είναι Κωνσταντίνος Καραμανλής που γυρίζει από το Παρίσι. Είναι όμως Ανδρέας Παπανδρέου.

♦ Εριχνε ατάκες συνεχώς:

•Στόχος είναι να νικάμε και όχι να γινόμαστε άγαλμα.

•Ονομάστε τη νέα συμφωνία ακόμα και Ρόζα Λούξεμπουργκ.

•Ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τις μεταρρυθμίσεις σαν γύρο του θανάτου.

♦ Απορεί κανείς πώς δεν ανέβηκε στο βήμα ο Αμυράς ενθουσιασμένος να βγάλει σέλφι με τον πρόεδρο και τον καβγά του με τον Καμμένο για το κοστολόγιο της εκπομπής του στην ΕΡΤ.

♦ Ο Παπανδρέου μπερδεύτηκε και νόμισε ότι ήταν ακόμη βουλευτής. Γι' αυτό ζήτησε άδεια να μην παραστεί στην ψηφοφορία.

♦ Πάμε λοιπόν δυνατά σήμερα στη διαπραγμάτευση. Ιτε παίδες Ελλήνων. Προσοχή όμως να μην εξελιχθεί σε ήττα παίδες Ελλήνων. Ουάου, θα την έχουμε πατήσει.

Λάκης Μπέλλος από efsyn