Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αντώνης Σαμαράς θα σώσει τα βράχια από την χώρα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση μετά τη συμφωνία στο Eurogroup άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα ο τέως πρωθυπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ήταν ένα φιάσκο αφού τελικά επιστρέψαμε στο ίδιο σημείο που ήμασταν πριν αναλάβει η νέα κυβέρνηση.

Βέβαια κάποιος απλός παρατηρητής θα έλεγε ότι η νέα συμφωνία δεν περιλαμβάνει τα αιματηρά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων αφού αποτελεί...
αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων και όχι επικύψεων.

Αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς, που δεν είναι ούτε “απλός” αλλά ούτε και “παρατηρητής”, τονίζει ότι δεν είναι επιτυχία η επιστροφή στο μνημόνιο. Γιατί αν το μνημόνιο είναι επιτυχία, τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να θεωρηθεί ως ο πιο πετυχημένος πολιτικός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Και σε μικρή απόσταση θα έπρεπε να ακολουθήσουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου. Παρόλαυτα και οι τρεις θεωρούνται ως οι πιο αποτυχημένοι πολιτικοί της σύγχρονης Ελλάδας λόγω των μνημονίων που υπέγραψαν.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται, έως σήμερα, ο πιο πετυχημένος πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας, με ποσοστά αποδοχής που μοιάζουν σαν να τον αποδέχονται ακόμα και τα δέντρα. Παρόλο που, όπως λέει ο Αντώνης Σαμαράς, μας οδηγεί σε νέο μνημόνιο.

Άρα δεν έχει σημασία το μνημόνιο ως έννοια αλλά το μνημόνιο ως είδος. Άλλο πράγμα να συμφωνήσεις να σε γαμάνε από το πρωί έως το βράδυ και άλλο πράγμα να συμφωνήσεις να μην σε γαμάνε από το πρωί έως το βράδυ. Μνημόνια και τα δύο, αλλά όπως και αν το δεις, έχει μια διαφορά. Το ένα πονάει, το άλλο δεν πονάει.

Ο Αντώνης Σαμαράς όμως δεν μένει στα μνημόνια αλλά πάει ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας τους αριστερούς ότι κάνουν τους μάγκες χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα που τους άφησε ο ίδιος και η συγκυβέρνηση του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η νέα κυβέρνηση δεν ξεκαθάρισε ποιο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους. Ενώ η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε υπογράψει για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων των επόμενων είκοσι χρόνων. Και δεν τους έδωσε κανένας τις απαντήσεις.  Ας είναι καλά η προσωπική καφετζού του Αντώνη Σαμαρά που εξειδικεύεται στα πρωτογενή πλεονάσματα και γενικά στην μακροοικονομία. Η οποία έχει καταπληκτικές συστατικές επιστολές από τον ίδιο τον Αντρέα Παπανδρέου.

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ρίξει τη χώρα στα βράχια. Ακόμα και αν αυτός είναι ο στόχος της αριστερής κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς, ως από μηχανής θεός, θα αρπάξει την τελευταία στιγμή το τιμόνι και θα σώσει τα βράχια από την χώρα. Οπότε όσα βράχια συνεχίζουν να αμφιβάλουν για το μέλλον της χώρας με την νέα κυβέρνηση, ας χαλαρώσουν. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς καραδοκεί.