Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Έρχεται χιονιάς... Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου 
Το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και αργά το βράδυ στη Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. 

Χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν  βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά ενώ προς το βράδυ θα ενταθούν...
στην κεντρική  Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά όπου τα χιόνια θα κατέβουν σε χαμηλά υψόμετρα ακόμα και γύρω από την Θεσσαλονίκη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.  Στα βορειοανατολικά από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές  καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και από το βράδυ χιόνια στα ορεινά και ημιορεινέ της βορειοδυτικής χώρας.
Άνεμοι: Στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια.

Την Δευτέρα θα επικρατήσει  κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές η χιονόνερο, καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω σημαντική πτώση σε όλη την χώρα.

Από seleo