Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Χρυσόγονος: Αν συνεχιστεί η πτώση των δημοσίων εσόδων, καήκαμε

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «αν συνεχιστεί η πτώση των δημοσίων εσόδων που υπήρξε τον Ιανουάριο, 1 δισ. και πλέον τρύπα στα δημόσια έσοδα, καήκαμε κυριολεκτικά».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Χρυσόγονος επανέλαβε τη θέση του ότι δεν υπάρχει συμφωνία, επισημαίνοντας ότι το πεντασέλιδο κείμενο το οποίο αποδέχτηκαν οι εταίροι, δεν είναι συμφωνία, αλλά...
ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει "κούρεμα" σε καταθέσεις κάτω των 100 χιλ. ευρώ ανά λογαριασμό. Όπως είπε, δεν νοείται κάτι τέτοιο, με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι πρέπει να στηρίξουμε τα φορολογικά έσοδα, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να πληρώσει την εφορία, να την πληρώσει. «Δεν μπορεί να βγάλει μαγικά από το καπέλο του ούτε ο κ. Μάρδας ούτε ο κ. Βαρουφάκης ούτε να τυπώσουν ευρώ μπορούν. Αυτός ο οποίος έχει λεφτά και δεν πληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, στην ουσία πυροβολεί τα πόδια του».

Από enikos