Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Βήμα-βήμα η υλοποίηση της συμφωνίας για τετράμηνη παράταση

Τη Δευτέρα καθορίζονται οι λεπτομέρειες του σχεδίου επί της ελληνικής πρότασης
                     
Με μία βήμα προς βήμα προσέγγιση, η οποία θα επιτρέψει τη σταδιακή «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα υλοποιηθεί η συμφωνία για τετράμηνη παράταση που επιτεύχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Eurogroup.

Είμαστε ξανά σε πολύ καλό έδαφος ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, καθώς καταφέραμε μετά από κοπιαστική και εντατική εργασία...
να φθάσουμε σε μια κατ΄αρχήν συμφωνία, η οποία προβλέπει τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, με παράλληλα παράταση των ομολόγων του EFSF.

Σημεντικό στοιχεπίο, ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, είναι ότι έχει προβλεφθεί και ευελιξία στο πρόγραμμα, οι λεπτομέρειες της οποία θα αποφασισθούν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Οι κύριες δεσμεύσεις της Ελλάδας σύμφωνα με τον κ. ΝτάΙσελμπλουμ είναι να υπάρξουν περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να μην υπάρξουν μονομερείς δράσεις με αρνητικό αντίκτυπο, να διασφαλίζονται τα πλεονέσματα που θα προκύπτουν από τις διαρθρωτικές ρυθμίσεις.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ακόμη.ότι οι θεσμοί θα παράσχουν μια πρώτη άποψη για το αν οι δεσμέυσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι επαρκείς. Για το σκοπό αυτό οι ελληνικές αρχές με τους θεσμούς θα συνεχίσουν το έργο τους άμεσα, καθώς τη Δευτέρα ξεκινούν οι συνομιλίες για την τελική απόφαση.

Το κοινό ανακοινωθέν
                 
Από tovima