Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Σαμαράς σε Βενιζέλο και Θεοδωράκη: "Να συντονιστούμε, εμείς οι γερμανοτσολιάδες"!

Επικοινωνία Σαμαρά με Βενιζέλο και Θεοδωράκη για συντονισμό κινήσεων μετά το ναυάγιο του Eurogroup
Άμεσα αντέδρασαν τα «φιλοευρωπαϊκά» κόμματα της αντιπολίτευσης μόλις έγινε γνωστό το τελεσίγραφο των ευρωπαϊκών αρχών στην ελληνική κυβέρνηση για παράταση του Μνημονίου.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά την αποτυχία του Eurogroup ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τον συντονισμό των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» όπως είπαν, για να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις...
Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε την πρόταση να αναληφθεί κοινή πρωτοβουλία των τριών κομμάτων και επανέλαβε την πρόταση του για τη σύγκλιση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό στον οποίο όπως λένε στο Ποτάμι ανήκουν οι πρωτοβουλίες των κινήσεων.
   
Και ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, θεώρησε ότι η πρόταση του προέδρου της ΝΔ δεν προσφέρει κάτι σε αυτή τη φάση και αντιπρότεινε αυτό που ζητεί επίμονα τις τελευταίες ημέρες, να ενημερώσει επισήμως η κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης για όσα έχει κάνει μέχρι τώρα και πως σκοπεύει να χειριστεί την κατάσταση που γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς τα περιθώρια στενεύουν όπως διαμηνύουν οι εταίροι.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για δυσάρεστη έκπληξη και επισημαίνει πως η Κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης γιατί “η ρήξη δεν είναι λύση”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.
Παρά το γεγονός αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τινάξουμε όλα στον αέρα.
Η ρήξη δεν είναι λύση».

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τα όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης ζητούμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα, επίσημα και σε βάθος τα κόμματα, με τον τρόπο που κρίνει θεσμικά πρόσφορο, προκειμένου να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας με όρους καλύτερους και όχι χειρότερους για τους πολίτες και την οικονομία».

Ρεσιτάλ δοσολογισμού έδωσε απόψε και ο ¨Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter.....