Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τσιπροπέμπτη στις Βρυξέλλες, Τσιρκοπέμπτη στο Φάληρο

Τσιπροπέμπτη «Ουάου!» | EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
O Ντάισελμπλουμ είπε στη 1.13 τη νύχτα ότι έγινε μια πολύ έντονη συζήτηση στο Γιούρογκρουπ. Καταλάβαμε. Αυτή τη φορά έδωσαν τα χέρια με τον Βαρουφάκη. Ο ένας στο πρόσωπο του άλλου.

♦ Χαμός γινόταν με το κοινό ανακοινωθέν. Ο Σαμαράς έσκιζε τα Μνημόνια, τώρα σκίζαμε το ένα μετά το άλλο το κοινό ανακοινωθέν. Και τελικά δεν βγήκε κανένα.

♦ Εννοείται, όπως λέγεται, ότι δεν θα υπάρξει τεχνική παράταση του υπάρχοντος προγράμματος...
ή Μνημονίου καλύτερα.

♦ Αυτό του «υπάρχοντος» προβληματίζει. Δηλαδή μπορεί να δεχτούμε ένα άλλο πρόγραμμα ή Μνημόνιο; Αυτό δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα. Ενα αριστερό Μνημόνιο.

♦ Τις προθεσμίες που βάζει το Γιούρογκροπ τις γράφουμε κανονικότατα. Τους είπαμε ελληνικότατα «Από Δευτέρα». Ας περιμένουν.

♦ Η φωτογραφία με το ύφος Ντάισελμπλουμ μόλις είδε τον Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες προϊδέαζε για το τι θα επακολουθούσε. Σαν να είδε τον Χαρδούβελη φαντάρο. Αντε και τον Στουρνάρα φαντάρο.

♦ Ο Ολλανδός αφού συνήλθε χαιρέτησε και με τα δυο του χέρια θερμά τον Γιάνη κι έφυγε κάνοντας τη γνωστή κίνηση. Ετρεξε δηλαδή στο ασανσέρ.

♦ Γι' αυτό και έλεγε σαδιστικά στον Βαρουφάκη, όσο κυλούσε η συνεδρίαση: «Ουάου!».

♦ Η Λαγκάρντ φορούσε δερμάτινο μπουφάν. Κάποιον μιμήθηκε. Δικαιολογήθηκε τάχα μου ότι έχασε τη βαλίτσα. Αντε, σε πιστέψαμε καλέ!

♦ Η Μέρκελ σήμερα θέλει να ψαρώσει τον Τσίπρα στην ανεπίσημη συνάντησή τους. Γι' αυτό θα φορέσει κοστούμι με γραβάτα. Το φορούσε και στους αρραβώνες της.

♦ Το κασκόλ έγινε πάλι παγκόσμιο θέμα. Το ΒΒC είπε ότι επειδή είναι Μπέρμπερι η Ελλάδα θα ζητήσει κούρεμα, αλλά έπεσε έξω. Οι Αγγλοι της «Ντέιλι Τέλεγκραφ», πάντα πικρόχολοι, έγραψαν ότι ήταν τόσο μεγάλο που μπορούσες να τυλίξεις όλο το κτίριο της Κομισιόν.

♦ Τρομερά τα συλλαλητήρια. Ελειψαν όμως τα κάγκελα στο Σύνταγμα. Παραλίγο να λιντσάρουν τους ευζώνους όταν άλλαζαν φρουρά.

♦ Τραγωδία. Και πάλι χωρίς χημικά. Αλλη φορά στις ανακοινώσεις για τα συλλαλητήρια να γράφει «Ενδυμα επίσημο».

♦ Οταν λέμε σιωπηλή διαμαρτυρία την εννοούμε. Δύο φορές μόνο έσπασαν τη σιωπή τους, όταν έμπαινε γκολ στο «Καραϊσκάκης».

♦ Τσιπροπέμπτη σήμερα στις Βρυξέλλες, Τσιρκοπέμπτη ο Ολυμπιακός στο Φάληρο. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ήταν το κεντρικό πρόσωπο στις Βρυξέλλες. Ολοι που τον έβλεπαν ζητούσαν να βγάλουν σέλφι. Οι παίκτες του Θρύλου έβγαζαν σέλφι με τον διαιτητή Λαμπρόπουλο που τους έσωσε στο 1-1 με το ΑΕΚάκι στο «Καραϊσκάκης».

♦ Ρήξη εμείς με την Ευρώπη, έριξε και μια γκολάρα ο Αραβίδης στον Ολυμπιακό που έτρεχε να ισοφαρίσει.

♦ Την Ελλάδα περιμένει να πέσει στα βράχια ο Σαμαράς μετά τις εξελίξεις. Η ομάδα του ο Ολυμπιακός όμως σίγουρα έπεσε στα βράχια της Πειραϊκής.

♦ Αμάν, αυτά τα βράχια. Μία στις δύο λέξεις είναι για τα βράχια που μας έσωσε και η δεύτερη είναι τα βράχια που θα μας ρίξει ο Τσίπρας. Τον καταλαβαίνουμε όλοι απόλυτα. Βράχια βράχια τον καημό μου. Γι' αυτό κάθε πέντε λεπτά τηλεφωνούσε στον Ντάισελμπλουμ μέσα και φώναζε «Βάστα, Σόιμπλε».

♦ Ζήτησε πάλι μετά τις χθεσινές συζητήσεις αν χρειαστεί να τον φωνάξουν για να βοηθήσει. Εξ όσων γνωρίζουμε κανένας δεν πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης για να το κάνει.

♦ Ερμηνεύει τα νυχτερινά σαν κωλοτούμπα. Κι έκανε κωλοτούμπες από τη χαρά του.

♦ Βάστα, Γιάνη! Ας λένε και ας μας φοβέριζαν όλοι μαζί στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ. Με τα κασκόλ του Βαρουφάκη και του Τσακαλώτου θα τους πνίξουμε.

Λάκης Μπέλλος από efsyn