Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Σιγά μην πήγε για τον Αλέξη.

Γράφει ο mistos175

Ο Επίτιμος πήγε στη Βουλή. " Όπως ο ίδιος δήλωσε: Σκοπός της παρουσίας αυτής ήταν για να ακούσει τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης". Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από, Αλεξάνδρα την κόρη του: "Πως τον είδες;" απάντησε "Ήταν απίστευτος" .
  
Τρίχες! Δεν είχε τηλεόραση; Τόσες κυβερνήσεις πέρασαν κι ούτε να τις φτύσει. Για άλλον γέλαγε, τόσο που φαίνονταν οι κυνόδοντες. Οι οποίοι...
είναι τροχισμένοι και καλογυαλισμένοι έτοιμοι για δάγκωμα.

photo by
Ο μόνος που παραλίγο να "στείλει" τον Δρακουμέλ, ήταν ο Σαμαράς. Η τηλεόραση δεν θα έδειχνε τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ, όσο θα ήθελε ο "γουρλής" κι αυτό έκανε τον μπαμπά της Ντόρας να πάει τσάρκα μέχρι το κοινοβούλιο. Τέτοια απόλαυση δε χάνεται. Περίπατος αναψυχής ήτανε. Πήρε το αίμα του πίσω καθόσον με τη γραμμή που έριξε προεκλογικά ο Σαμαράς η Ντόρα στο τσακ μπήξε στη βουλή ενώ ο Κούλης από σίγουρα πρώτος ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος, όπως ακριβώς είχαμε πει σε άρθρα μας.

Είναι περίεργο γιατί για πρώτη φορά εγώ και ο Μητσοτάκης ευχαριστιόμαστε για το ίδιο πράγμα, ευτυχώς για εντελώς διαφορετικούς λόγους: Τον πανικό του δοσίλογου Σαμαρά. Ο Τσίπρας άφησε υπονοούμενα πως θα αποδώσει δικαιοσύνη κι αυτό πάγωσε το αίμα του Αντωνάκη. Ήταν απίστευτος έτσι ηττημένος, φοβισμένος και ντροπιασμένος. Το "απίστευτος" είναι διφορούμενο, αλλά κι ερώτηση "πως τον είδες" είναι επίσης διφορούμενη. Για άλλον μιλούσανε όχι για τον Αλέξη. Οι παλιές "αγάπες" δύσκολα ξεχνιούνται κι η οικογένεια Άνταμς θα δώσει νέο πόνο. Γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει "αριστερή παρένθεση" ότι κι αν γίνει.

Αν "αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις" οι κινήσεις είναι μονόδρομος και η κυβέρνηση θα δώσει λύση έξω από την παγίδα του Ευρώ. Ναι, θα είναι δύσκολα για τα πρώτα δυο χρόνια, αλλά μετά θα τελειώσει επιτέλους το μαρτύριο. Δεν θα έχουμε αυτό τον κόμπο να μας πνίγει συνέχεια με βασανιστικό τρόπο.

Αν πάλι βρεθεί συμφωνία, παρόλο που δε θα αλλάξει ουσιαστικά κάτι για την οικονομία, θα αλλάξει σε επίπεδο εντυπώσεων. Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνη για την παραλαβή είναι η προηγούμενη κυβέρνηση και οι ευθύνες, όπως φαίνεται, θα αποδοθούν. Η "κόρη" του Χίτλερ βιάστηκε στην προσπάθειά της να προστατέψει τους έλληνες συνεργάτες της κι άρχισε τους εκβιασμούς πολύ νωρίς. Ο κόσμος είναι πολύ οργισμένος και αποφασισμένος. Πεινάμε, κρυώνουμε είμαστε χωρίς χρήματα, πολλοί από εμάς άστεγοι, χρεωμένοι αλλά γνωρίζουμε καλά ποιός ευθύνεται για την κατάσταση. Ο Σαμαράς ούτως ή άλλως έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις.

Κάθε μέρα που η ΝΔ μένει εκτός εξουσίας χάνει, γιατί δεν μπορεί να θρέψει τον κομματικό της στρατό. Αυτόν που λεηλάτησε κι ακόμα (!) λεηλατεί το δημόσιο χρήμα, όπου υπάρχουν γαλάζιοι αετονύχηδες. Δεν είναι κόμμα αρχών, αλλά κόμμα ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο Βενιζέλος μας. Σαν το ΠΑΣΟΚ ένα πράμα.

Στο θέμα μας όμως: Ο Μητσοτάκης λέει να πρωτοτυπήσει. Τους προηγούμενους που απλά ήταν αντίπαλοι του, τους έθαψε. Από αυτούς του πάλαι ποτέ αντίπαλου κόμματος μέχρι τους εσωκομματικούς: Έβερτ, Κανελλόπουλος και άλλοι. "Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει". Με τον Αντώνη όμως είναι πολύ τσαντισμένος. Αυτόν θα τον φάει ζωντανό.
Φήμες ότι στην τσέπη του είχε μαχαιροπήρουνα εξετάζονται... .

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ