Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Το τίποτα μίλησε. - Εχει σαλτάρει ο Γιώργος-δίνει οδηγίες στον Τσίπρα για τη συμφωνία!

Την πεποίθηση του ότι η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω ενός δημοψηφίσματος εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι βράχος σταθερότητας αφού ότι έλεγε πριν πέντε χρόνια τα υποστηρίζει και σήμερα. Εκτός από την ψήφο στις κάλτσες που θεωρείται η μόνη κѠλ⓪τούμπα στην πολιτική του καριέρα.

Βέβαια όταν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός και ξεστόμισε τη λέξη “δημοψήφισμα” καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες πριν προλάβει να πει οτιδήποτε άλλο. Αλλά σήμερα τέτοιος φόβος δεν υπάρχει αφού ο Γιώργος Παπανδρέου πλέον είναι ένα τίποτα. Και το τίποτα δεν μπορεί να καθαιρεθεί από πουθενά. Γιατί το τίποτα δεν υπάρχει.

Παρόλαυτα, το τίποτα στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις...
που έχει μπροστά της. Αν και δεν έχει καμία σημασία να σε στηρίζει το τίποτα. Καλύτερα να σε στηρίζει ο Λεβέντης.

Επίσης το τίποτα απηύθυνε έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό και να μην επιτρέψουν η χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία να μετατραπεί σε χάος. Όμως οι ευρωπαίοι εταίροι δεν τον άκουσαν διότι δεν μπορείς να ακούσεις το τίποτα.


Εχει σαλτάρει ο Γιώργος - δίνει οδηγίες στον Τσίπρα για τη συμφωνία! 
Ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για συμφωνία με τους εταίρους, αλλά επιμένει ότι αυτή θα πρέπει να τεθεί «για έγκριση από τον Ελληνικό λαό μέσω δημοψηφίσματος, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει αυτή την διαδικασία τώρα, πριν την τελική διαπραγμάτευση».

Παράλληλα τονίζει ότι «σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά της. Επισημαίνοντας ότι, η τυφλή σύγκρουση αντιβαίνει στο πνεύμα και το κεκτημένο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα βλάψει τα συμφέροντα της ΕΕ και της Ελλάδας, Πυξίδα και για τις δυο πλευρές, απαιτείται να είναι μια κοινή πλεύση και συμφωνία που να υπηρετεί το αμοιβαίο συμφέρον», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Επίσης ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τονίζει ότι η συμφωνία πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

– Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.

– Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

– Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.

– Υιοθέτηση ενός Ελληνικού Σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μην χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.

Τέλος καταλήγει ο κ. Παπανδρέου: «Καλώ τους εταίρους μας να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό. Να μην επιτρέψουν η χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία να μετατραπεί σε χάος. Οι ευθύνες όλων είναι αντιμέτωπες με μια ιστορική πρόκληση. Ανταποκριθείτε σε αυτές και να είστε βέβαιοι ότι, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα εκφράσουν την υποστήριξη τους με τον πιο καθαρό τρόπο».

Από olympia