Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο καιρός σήμερα - Σε λευκό κλοιό η Αθήνα από τα βόρεια μέχρι την παραλία - Πολικές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα

Χιόνια στο λεκανοπέδιο
  
Χιόνι και κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Αττική.

Το πρωί της Τετάρτης οι Αθηναίοι ξύπνησαν σε λευκό τοπίο. Τα χιόνια πέφτουν από τα βόρεια προάστια μέχρι το κέντρο, τη Βούλα και τη Γλυφάδα και οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι αύριο, Πέμπτη, το πρωί τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Χαμηλή θερμοκρασία, ισχυροί άνεμοι που θα φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ και χιόνια...
στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Από newsbeast

Πολικές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα 
Πυκνή χιονόπτωση στα χιονοδρομικά κέντρα
      
Στους -2 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 74% και αραιή συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

Στους -6 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 74% και αυξημένη συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

Στους -5 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 50% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν χθες, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρινισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ στο νομό Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Ταξιάρχη – Αρναία, μέσω Χολομώντα), καθώς και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου – Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος.

Στον νομό Ημαθίας, αναγκαίες είναι οι αλυσίδες, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, από το 86ο έως το 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς) και στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 19ο (διασταύρωση Κωστοχωρίου), έως το 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), όπως επίσης, στο δρόμο που συνδέει την Καστανερή με τα Λιβάδια, στο Κιλκίς. Στην Καστοριά, αλυσίδες, χρειάζεται η επαρχιακή οδός Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Πήλιο, εξαιτίας έντονης χιονόπτωσης. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα Ελατοχωρίου, Περτουλίου και Σελίου. Σε λειτουργία είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι, αλλά και τα χιονοδρομικά κέντρα Καιμακτσαλάν και 3-5 Πηγαδίων. Το χιόνι είναι άφθονο στα περισσότερα κέντρα και διατηρείται σε άριστη κατάσταση καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από το μηδέν. Οι οδηγοί κατά την κίνησή τους, προς τα χιονοδρομικά κέντρα, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Από newsbeast

Ο καιρός σήμερα 
Δείτε το δελτίο καιρού από το weather.gr
   
Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο αναμένουμε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη θα σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές και τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν σποραδικές νεφώσεις πυκνότερες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -10 έως 3 στη βόρεια Ελλάδα, -1 έως 10 στη δυτική Ελλάδα, -7 έως 6 στο βόρειο Αιγαίο και από 2 έως και 9 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από τα ανατολικά – νοτιοανατολικά έως 6 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια 7 με 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Από newsbeast