Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Με τον Τόμσεν συναντήθηκε ο Βαρουφάκης

Την Κυριακή στο Παρίσι
   
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ.

Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, μιλώντας για φιλική συνάντηση...
που απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών.

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Poul Thomsen στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο. Η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και το ΔΝΤ με την εκπρόσωπό του Άντζελα Γκαβίρια, να προχωρά μάλιστα ένα βήμα παραπέρα ως προς το περιεχόμενο της συνάντησης, αναφέροντας ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο για να γνωριστούν και να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Πάντως και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην La Repubblica τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις προτάσεις της σχετικώς με την ελάφρυνση του χρέους και το σχέδιο της να ανταλλάξει τα υπάρχοντα ομόλογα με ομόλογα που συνδέονται με ρήτρες ανάπτυξης.

Την αποκάλυψη της «μυστικής» συνάντησης Βαρουφάκη-Τόμσεν ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ έκανε με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία αναφέρει ότι «δύο αξιόπιστες πηγές» του είπαν ότι ο κ. Βαρουφάκης είδε την Κυριακή στο Παρίσι τον Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ.

Από news.in.gr