Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ζημιές εκατ. ευρώ για τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια ... και όμως κάποια απ' αυτά κάνουν προσλήψεις.

Οποιοσδήποτε επιχειρηματίας διαπιστώσει ότι η επιχείρησή του για ένα – δυο χρόνια έχει ζημιές αναγκαστικά της βάζει λουκέτο κάτι άλλωστε που το παρακολουθούμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό λοιπόν, προκαλούνται εύλογα ερωτήματα πώς γίνετε τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι ιδιοκτήτες των καναλιών της ιδιωτικής τηλεόρασης να έχουν μεγάλες ζημιές και όχι να μην κλείνουν τα «μαγαζιά» τους, αλλά...
κάποια από αυτά να κάνουν και προσλήψεις.

Ερέθισμα μας γι’ αυτή την ανάρτηση είναι δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας - "Το Παρόν"-  που τιτλοφορείται «Τρομερές απώλειες για την ιδιωτική τηλεόραση» και μας πληροφορεί για τους ισολογισμούς των καναλιών το 2013 (Για το 2014 δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία).

Σύμφωνα, λοιπόν μ αυτό το δημοσίευμα τις υψηλότερες ζημιές είχε το Mega με 23 εκατ. ευρώ, και ακολουθούν ο ΑΝΤ1 με 15 εκατ. και το Star με 11 εκατ. ευρώ. Τις μικρότερες ζημιές είχε ο Alpha με 4 εκατ. ευρώ ενώ δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα οι ισολογισμοί του ΣΚΑΊ, του E-TV και του Μακεδονία TV.

Αν δεν κάνουμε λάθος πρέπει να είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών έχουν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ. Γιατί άραγε δεν τα κλείνουν; Την απάντηση φυσικά την αντιλαμβάνεσθε.