Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

«Καρφιά» Λαφαζάνη για την απόφαση για κεντροδεξιό Πρόεδρο

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Λαφαζάνης εκτιμά ότι η διαφωνία του με την επιλογή του κ. Δημ. Αβραμόπουλου για την Προεδρία ότι δεν έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να επιλεγεί τελικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, καθιστώντας σαφές ότι δεν ήταν σύμφωνος με κεντροδεξιά  υποψηφιότητα.

«Εγώ διαφώνησα. Δεν είναι μόνο πολιτικό το ζήτημα. Θεωρώ ότι δεν έχει απήχηση στην κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά για...
τον κ. Αβραμόπουλο. Έσπευσε, ωστόσο, να σημειώσει ότι μεταξύ Δημήτρη Αβραμόπουλου και Προκόπη Παυλόπουλου δεν εντοπίζει «καμία διαφορά». «Εκφράζουν την ίδια πολιτική, προέρχονται από την ίδια πολιτική οικογένεια» επισήμανε.

“Οταν οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να μάθουν λεπτομέρειες για το τετ-α-τετ που είχε το απόγευμα της Κυριακής με τον Πρωθυπουργό, απάντησε:

«Δεν πήγα μόνος μου στο Μέγαρο Μαξίμου με καλέσανε. Εξέφρασα την άποψή μου. Δεν είμαι ανθρωποφάγος». Σε άλλη αποστροφή του είπε «μακάρι να εισακούονταν όσα λέω εγώ αλλά δεν εισακούονται» και προσέθεσε: «Δεν νομίζω ότι η αναβολή της Κυριακής και της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου, έχει να κάνει με τις δικές μου ενστάσεις».

Ο κ. Λαφαζάνης πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση καταψήφισης του κ. Παυλόπουλου επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις του Προέδρου δεν αμφισβητούνται «ιδιαίτερα όταν εκφράζονται δημόσια».

Ο  κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με την επιλογή Τσίπρα να φέρει με κατεπείγουσα διαδικασία το πρώτο της νομοσχέδιο, ενώ κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, αρκέστηκε να πει πως πρέπει να «δούμε πρώτα τους όρους».

Από hitandrun