Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γιάνη μου, η γραβάτα σου

Yπάρχει μυστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον κωδικό «Γιάνη μου, η γραβάτα σου», που τηρείται κατά γράμμα και έχει προκαλέσει αυτόν τον παγκόσμιο ξεσηκωμό για την Ελλάδα.

Το ενδυματολογικό σόου που είχε σχεδιαστεί και εφαρμόζεται κατά γράμμα έχει επιτύχει απόλυτα και κέντρισε το φοβερό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Η «Βild» π.χ. ασχολείται για πρώτη φορά με την πείνα στην Ελλάδα, τα συσσίτια, τα απλωμένα χέρια, τις λιποθυμίες στα σχολεία, τις αυτοκτονίες, τις ξυλόσομπες.

Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί τα ανακαλύπτουν και ξεπατικώνουν τα δικά μας ΜΜΕ σχεδόν όλα τα ξένα, γιατί δεν τα γνώριζαν ή τηρούσαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Λοιπόν, πάμε. Αποδείχτηκαν πολύ οργανωμένοι οι Συριζαίοι. Εκαναν την εμφάνιση και...
το στιλ διαφορετικά. Αλλοπρόσαλλα έως και να μας λυπηθούνε. Η πρώτη δοκιμή έγινε στο εσωτερικό.

Ξεκίνησε με την Κωνσταντοπούλου, που σάρωσε χθες για πρόεδρος της Βουλής με 235 ψήφους. Θα την ψήφιζε ακόμα και ο Μαρκογιαννάκης.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που για πάντα θα μείνει αποτυπωμένο για τη Ζωή θα είναι το κίτρινο παλτό στην ορκωμοσία, που έχει γίνει πιο γνωστό κι από «Τα κίτρινα γάντια».

Τσιμπήσαμε όλοι εδώ, λοιπόν, κι έγινε σάλος και άρχισαν τα πρώτα σχόλια και στο εξωτερικό.

Συνδυάστηκε το κίτρινο παλτό με τη γραβάτα που δεν υπήρχε στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Οχι ότι δεν φοράνε γραβάτα. Το αντίθετο. Δεν φοράνε στις δημόσιες εμφανίσεις. Στις ιδιωτικές εμφανίσεις φοράνε.

Ναι, υπάρχουν καταγγελίες ότι έχουν δει στον δρόμο τον Τσίπρα, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη και όλους τους άλλους να φοράνε λαιμοδέτη. Ιδιωτικά όμως είπαμε. Σε δημόσιες επίσημες εμφανίσεις ποτέ. Είναι μέρος του μυστικού σχεδίου «Γιάνη μου η γραβάτα σου», που αποκαλύπτεται εδώ σήμερα.

Μετά άρχισαν οι σόλο εμφανίσεις. Μαζί με το στιλιστικό, επιτηδευμένη ήταν και η συμπεριφορά, τόσο που έφτανε την πρόκληση. Είναι στο σχέδιο, που ο Γιάνης έβγαλε από τα ρούχα του τον Ντάισελμπλουμ. Γι’ αυτό δεν έτρεξε να τον γυρίσει πίσω που έφυγε τρέχοντας για το ασανσέρ. Μέρος του σχεδίου ήταν.

Μετά άρχισαν οι εμφανίσεις στο εξωτερικό. Μόνο για 40 παραστάσεις και συναντήσεις.

Μην αδικήσουμε σε αυτές τις συναντήσεις ή μάλλον έχουμε αδικήσει και έχουμε παραγνωρίσει τον τεράστιο ρόλο που διαδραμάτισε ο Τσακαλώτος με το τεράστιο κιτρινόμαυρο κασκόλ, που το λάνσαρε στην επίσκεψή του μαζί με τον Γιάνη στον Γάλλο υπουργό Σαπέν.

Ευκλείδη, σε αδικήσαμε. Συγγνώμη. Αλλά γιατί δεν το φορούσες χθες με τον Αμερικανό υφυπουργό; Τον απογοήτευσες.

Ταυτόχρονα με Γιάνη - Τσακαλώτο έμπαινε σε ενέργεια το μεγάλο όπλο: Τσίπρας. Χωρίς γραβάτα, βέβαια. Κάτι που προκάλεσε τον Ιταλό πρωθυπουργό να του χαρίσει τη γραβάτα και να γίνει παγκόσμιος παροξυσμός. Ομως εδώ είναι η αποκάλυψη. Το δώρο Ρέντσι ήταν στημένο.

Εμείς αγοράσαμε τη γραβάτα και παρακαλέσαμε τον Ιταλό να μας τη χαρίσει για να γίνει ο ντόρος. Μέρος του σχεδίου «Γιάνη μου, η γραβάτα σου» κι αυτό.

Κι ο Γιούνκερ στο κόλπο με το χεράκι χεράκι με τον Τσίπρα. Το είχαμε στήσει κι αυτό. Μόνο γλωσσόφιλο που δεν έδωσαν.

Ο Γιάνης όμως είναι υπεράνω όλων. Το μεγάλο μυστικό μας. Δεν χάθηκε βέβαια η βαλίτσα του στο Λονδίνο και φόρεσε το τζάκετ που προκάλεσε τον σάλο κι έβαζε το χέρι ή τα χέρια του στις τσέπες. Επίτηδες το φόρεσε για να προκαλέσει. Αν είχε χαθεί, θα φορούσε και δανεικό παντελόνι που θα του ερχόταν κοντό ή φαρδύ ή στενό.
Στην οργανωμένη πρόκληση λοιπόν στηρίζεται το σχέδιο για το χρέος της Ελλάδας. Ακόμα και η ερώτηση του Βαλασόπουλου στον Σόιμπλε για τον Χριστοφοράκο στημένη ήταν. Μέσα στο «Γιάνη μου, η γραβάτα σου».

Και οι σιωπηλές διαμαρτυρίες στημένες είναι. Περνάς από το Σύνταγμα, χιλιάδες κόσμου εκεί και δεν ακούς κιχ. Αν ψιθυρίσει κάποιος θα του φωνάξουν «σσσσσσς», σαν στο σινεμά.

Στο φύλλο των εκλογών, έγραψα ότι ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί αν βγει θα έχουμε το μεγαλύτερο σατιρικό σόου όλων των εποχών. ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε πια είναι όλοι. Μέχρι και ο Μπαλτάκος δήλωσε χθες ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει γίνει όμως το σόου. Παραμένει ακόμα πρώτο το σόου ενός πρωθυπουργού και μιας αεροσυνοδού. Αρα στο σχέδιο υπάρχει κι ένας έρωτας, για να γίνει ντελίριο στα ξένα ΜΜΕ.

Αεροσυνοδός του πρωθυπουργικού αεροσκάφους δεν θα είναι, γιατί παρακολουθεί στενά η Περιστέρα.

Τη Μέρκελ την Τετάρτη κόβω να δίνει ζωντανά το γλωσσόφιλο στον Γιάνη.

Τα ξένα ΜΜΕ θα πέσουν ξερά. Θα αρχίσουν να μιλάνε πιο πολύ ακόμη για πείνα στην Ελλάδα, θα έχουμε κερδίσει την παγκόσμια συμπάθεια και το χρέος όχι μόνο θα κουρευτεί, αλλά θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά.

Και το «Γιάνη μου, η γραβάτα σου» θα έχει πετύχει 100%.

Λάκης Μπέλλος από efsyn