Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Οι 6 αριστεροί για την Προεδρία

Του απεσταλμένου μας στο Μέγαρο Μαξίμου, Λάκη Λαλάκη. 
Πρέπει να βγάλουμε Πρόεδρο όμως γιατί το επιβάλλει
το Σύνταγμα, το οποίο ως γνωστόν τηρούμε κατά γράμμα
και διαβάστε τι ακριβώς έγινε στο Μαξίμου
Oρίστε, κόλλησε η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πάμε για Τρίτη. Απαράδεκτο. Εγινε τόση συζήτηση χθες στο Μαξίμου, όσο δεν γίνεται για τον διορισμό ενός γενικού γραμματέα υπουργείου ή για την υποψηφιότητα ενός περιφερειάρχη, για έναν θεσμό που όλοι τον θεωρούν περιττό.

♦ Αλλες πληροφορίες λένε ότι ο Τσίπρας υιοθέτησε την πρόταση που έχει γίνει εδώ να μην εκλεγεί Πρόεδρος, γιατί μια χαρά τα πηγαίνουμε χωρίς ΠτΔ τόσες μέρες και δεν χρειάζονται οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υπουργοί να πηγαινοέρχονται να τον ενημερώνουν.

♦ Πρέπει να βγάλουμε Πρόεδρο όμως γιατί...
το επιβάλλει το Σύνταγμα, το οποίο ως γνωστόν τηρούμε κατά γράμμα και διαβάστε τι ακριβώς έγινε στο Μαξίμου.

♦ Το θέμα κόλλησε στο θέμα της αριστεροσύνης του υποψήφιου Πρόεδρου και οι περισσότερες αντιρρήσεις ήταν από τον Λαφαζάνη που θέλει να δει τον διάδοχο του Παπούλια να έρχεται πάνω σε πλατφόρμα και μάλιστα σε αριστερή.

♦ Οι υποψήφιοι: Δημήτρης Αβραμόπουλος. Είναι αριστερός γιατί πάντα όταν βλέπει κάποιον τον χτυπάει φιλικά στον ώμο του αριστερά. Επίσης από τότε που μαθεύτηκε η υποψηφιότητά του χαιρετάει τους πάντες με το αριστερό χέρι, ενώ οδηγεί αριστερά κι έχει τρακάρει πέντε φορές.

♦ Ακούγεται έντονα και το όνομα του Μανόλη Δρεττάκη που δεν ξέρω πόσο αριστερός είναι, αλλά υπουργός του ΠΑΣΟΚ σίγουρα διετέλεσε. Τον θέλει ο Τσίπρας γιατί έχει μια τάση να έχει συμβούλους του ΠΑΣΟΚ και αυτό δίνει πόντους στον Δρεττάκη. Το ΠΑΣΟΚ είναι αιδώ.

♦ Ενδιαφέρον είναι το όνομα της Ιωάννας Καρυστιάνη, που δεξιά δεν τη λες. Είναι έξοχη συγγραφέας και θαυμάσιος άνθρωπος. Συνέχεια κοντά στον Παντελή Βούλγαρη, θα βρει χρόνο στο Προεδρικό Μέγαρο, που είναι πιο λάσκα τα πράγματα από πλευράς εργασιών, να γράψει το νέο της βιβλίο: «Η μικρά Ελλάδα».

♦ Ακούγονται κι άλλα ονόματα, όπως του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο οποίος όμως μόλις άκουσε το όνομά του έμεινε ακίνητος κι ακόμη έτσι είναι. Ο Παυλόπουλος είναι αριστερός, γιατί κάθεται πάντα αριστερά του παρουσιαστή στα πάνελ.

♦ Υπάρχουν και τα αουτσάιντερ, όπως ο Καραμανλής, που ξέρουμε πόσο καλό αριστερό πόδι έχει από τις φωτογραφίες όταν προπονιόταν στη Ριζούπολη και σούταρε με το ζερβί κι έφαγε μια κωλοτούμπα που έχει μείνει στην Ιστορία.

♦ Τον διεκδικεί όμως κι η Νέα Δημοκρατία. Η Γιαννάκου κι άλλοι πολλοί για να τον δελεάσουν του κάνουν γεύματα με πληθώρα φαγητών.

♦ Ο Τσίπρας και η Αριστερή Πλατφόρμα όμως σχεδιάζουν, για να κερδίσουν τον Κώστα, να κάνουν τραπέζι με λαδόκολλα και βρίσκω πολύ έξυπνη τη σκέψη τους.

♦ Ο Καμμένος πρωτοτύπησε. Πρότεινε την Ντόρα που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα της Νέας Δημοκρατίας.

♦ Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο Αβραμόπουλος, που το είχε σίγουρο ότι αυτός θα είναι ο Πρόεδρος, έπαθε κλακάζ μόλις έμαθε για το μπέρδεμα. Στενοχωρήθηκε τόσο πολύ γιατί είχε ράψει κιόλας 10 κοστούμια για την περίσταση.

♦ Στενοχωρήθηκε μάλιστα τόσο που ένα δάκρυ κύλησε από το αριστερό μάτι του.

♦ Εξι λοιπόν τουλάχιστον αριστεροί διεκδικούν την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σας παρουσιάστηκαν τα υπέρ και τα κατά κάθε υποψηφιότητας. Ο,τι άλλο διαβάσατε στις προηγούμενες σελίδες, μην το λάβετε υπόψη. Σας αφήνω γιατί γράφοντας έφτασα στις Βρυξέλλες για το άλλο θρίλερ της ημέρας.

Λάκης Μπέλλος από efsyn