Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Μαζικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2 Βίντεο)

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα που υπήρχαν σήμερα σε πάνω από 30 πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε πολλές πόλεις του κόσμου με κεντρικό σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας», ενάντια στους εκβιασμούς των νεοφιλελεύθερων κέντρων και των πολιτικών λιτότητας.

Στα βίντεο που παραθέτουμε - Alpha και Mega - παρακολουθούμε τα συλλαλητήρια στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Μεγαλειώδεις τα χαρακτηρίζει ο συντάκτης του τηλεοπτικού ρεπορτάζ και το κεντρικό σύνθημα που δέσποσε ήταν... 
«Δεν μασάμε στους εκβιασμούς, δεν κάνουμε πίσω, θα νικήσουμε».

Για τις σημερινές κινητοποιήσεις η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στην δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη ημέρα οι πλατείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη πλημμύρισαν από τους πολίτες, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και αποφασιστική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση. Η παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, αυτό που δηλαδή φοβόντουσαν και πολεμούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα είναι το επόμενο διάστημα ο αποφασιστικός παράγοντας για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής σε όλη την Ευρώπη. Είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας και της κυβέρνησης. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο, οι ευρωπαϊκοί λαοί  υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους. Η Ευρώπη θα αλλάξει σελίδα, η δημοκρατία θα νικήσει».