Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Bloomberg: H εκδίκηση των δυσαρεστημένων της Ευρώπης

Αν και μιλούν διαφορετικές γλώσσες και προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, έχουν καταφέρει να δώσουν το ίδιο μήνυμα αγανάκτησης προς τους ψηφοφόρους, τονίζει σήμερα το δίκτυο Bloomberg, με αφορμή τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τoν ΣΥΡΙΖΑ, το βρετανικό UKIP, το ισπανικό Podemos και το ιρλανδικό Sinn Fein, τα οποία απειλούν να επανασχεδιάσουν τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης το 2015, όπως...
γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Το άρθρο του διεθνούς δικτύου αναφέρει ότι μερικά από τα παράπονα που ακούγονται σε όλη την Ευρώπη είναι η δυσφορία του κόσμου προς τους πολιτικής και γενικά την άρχουσα τάξη, αλλά και την αίσθηση ότι οι ίδιοι οι πολίτες μένουν πίσω.

«Οι πολιτικές ελίτ έχουν χάσει την επαφή με τους πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται ανασφαλείς εν μέσω όλων αυτών των οικονομικών και κοινωνικών πιέσεων. Υπάρχει ένα ερώτημα για το πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό κατασκεύασμα στην Ευρώπη», λέει η Daniela Schwarzer, διευθύντρια του ευρωπαϊκού προγράμματος του γερμανικού Marshall Fund.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν τα κόμματα που είχαν συνηθίσει να βλέπουν στην εξουσία, αυτά που κρίνονται ασφαλή από τις αγορές, τους δανειστές και τους επενδυτές.

Από olympia