Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο κόμμα

Σημαντικές οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, να ξεκινάει περιοδεία στην Πελοπόννησο, τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση των προθέσεών του για τη δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του το Σαββατοκύριακο σε κεντρικό χώρο της Αθήνας. Εκεί αναμένεται να παρουσιάσει τα βασικά σημεία...
του νέου κόμματος που ιδρύει.

Στην ονομασία του κόμματος θα περιλαμβάνονται λέξεις όπως «αλλαγή» και «κίνημα», ενώ η ιδρυτική διακήρυξη θα φέρει τις υπογραφές περίπου 200 ατόμων, στην πλειονότητά τους νεαρής -πολιτικά- ηλικίας, σε μια προσπάθεια να εκφραστεί η «φρεσκάδα» του σχηματισμού. Παράλληλα, θα γίνεται αναφορά στην ανάγκη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και στη σημασία της καταπολέμησης του πελατειακού κράτους.

Ενα σενάριο που διακινήθηκε τις τελευταίες ώρες, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, φέρει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δέχεται εισηγήσεις να παραιτηθεί άμεσα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παραχωρώντας μεταβατικά το «δαχτυλίδι» της προεδρίας στη Φώφη Γεννηματά, κίνηση που -κατά τους εμπνευστές της- θα μπορούσε να λειτουργήσει εκτονωτικά.

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχοντας θέσει σε διάταξη εκλογικής μάχης όλο το δυναμικό της Χαριλάου Τρικούπη, ενεργοποιώντας παράλληλα και τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα, ξεκινά περιοδείες με αφετηρία την Πελοπόννησο.

Αύριο θα βρίσκεται στη Σπάρτη, όπου θα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς και κομματικά στελέχη, ενώ την Κυριακή θα μιλήσει σε Τρίπολη και Καλαμάτα.

Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς προχωρά η στελέχωση των ψηφοδελτίων, παρά τη δυστοκία που παρουσιάζεται σε ορισμένες περιοχές για την εξεύρεση υποψηφίων πρώτης γραμμής.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης από efsyn