Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Γκρίνιες, αναταράξεις και πιέσεις για συνέδριο

Σε δύσκολη θέση ο Αντώνης Σαμαράς μετά την εκλογική ήττα
που υπέστη το κόμμα του | REUTERS / Alkis Konstantinidis
Σε περιδίνηση έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία μετά την ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και, την ώρα που η αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος χαρακτηρίζεται θολή και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε σπαζοκεφαλιά για το κόμμα.

Σε αυτό το κλίμα ο Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει γα σήμερα, στις 6 το απόγευμα, την Εκτελεστική Γραμματεία, με την ατζέντα της συνεδρίασης να είναι ανοιχτή.

Η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα που έχουν τεθεί μετεκλογικά...
από βουλευτές και πρώην βουλευτές για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο, καθώς και τη στάση που θα τηρήσει στη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Πονοκέφαλος» από τη στάση Αβραμόπουλου

Οι πληροφορίες που φέρουν τον Δημ. Αβραμόπουλο έτοιμο να αποδεχτεί την πρόταση υποψηφιότητας από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα προκαλούν άλλον ένα πονοκέφαλο στη Συγγρού.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και οι στενοί του συνεργάτες έχουν επιλέξει να κινηθούν και μετεκλογικά στη γραμμή της σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και έως πρότινος επέμειναν στην υποψηφιότητα του Στ. Δήμα.

Ο πρώην επίτροπος, πάντως, δεν είναι διατεθειμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, να πρωταγωνιστήσει σε μία αντιπαράθεση και, όπως επισημαίνουν τακτικοί συνομιλητές του, ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση η υποψηφιότητα αποσκοπεί στην πολιτική ενότητα.

Συνεπώς, ο κ. Δήμας δεν θα είναι υποψήφιος εκ νέου εάν η κυβέρνηση καταλήξει σε άλλη υποψηφιότητα.

Από απόσταση ο Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, αποφεύγοντας να αναμιχθεί στον νέο γύρο αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει στη Ν.Δ. αλλά και στο παιχνίδι τακτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι δεν έχει μεταβάλει άποψη για την υποψηφιότητα του Σταύρο Δήμα, τον οποίο εκτιμά και θεωρεί ότι μπορεί να επιτελέσει χρήσιμο ρόλο στην Ε.Ε. αλλά και στην αποκλιμάκωση της πόλωσης εσωτερικά.

Από efsyn