Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τι είναι πολιτική;

Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι η πολιτική. Είναι η πολιτική η τέχνη των τεχνών, όπως την όρισε ο Αριστοτέλης, είναι η τέχνη του εφικτού, η διαχείριση των συμβόλων, ένας αναίμακτος πόλεμος ή κάτι άλλο;

Πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι έχουν δώσει τον ορισμό τους για την πολιτική, οπότε θα επιχειρήσω κι εγώ -ο ταπεινός- να δώσω τον δικό μου ορισμό για την πολιτική στη σημερινή Ελλάδα.

Πριν από τις εκλογές, το γαλλικό περιοδικό «L’Express» χαρακτήρισε «μαλάκ@»...
τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Μαλάκ@» χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να ζητάει την απόλυσή του από τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο χαρακτηρισμός «μαλάκ@ς» ενόχλησε πολύ τους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, πριν τις εκλογές.

Μετά τις εκλογές -και τη μεγάλη ήττα της Νέας Δημοκρατίας-, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το πρωτοφανές και δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου να παραδώσει την πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να τον λένε «μαλάκ@» οι δικοί του.

Πολιτική είναι να σε χαρακτηρίζουν «μαλάκ@» οι αντίπαλοί σου πριν τις εκλογές σου, και να σε χαρακτηρίζουν «μαλάκ@» οι υποστηρικτές σου μετά τις εκλογές.

(Στη φωτογραφία, ο Αντώνης Σαμαράς την ώρα που δηλώνει σε στημένη συνέντευξη πως αισθάνθηκε ότι θα νικήσει στις εκλογές. Μαλάκ@ς με περικεφαλαία.)

Εγραψε o Pitsirikos