Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η Άντζελα, το σπίτι της και οι «λωτοφάγοι»...

Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μ΄ αυτό μου φέρνει τρόμο, λέει ο ποιητής και σε μια παράφραση του πολλά έχουμε ακούσει, αλλά να που μπορούμε να αντέξουμε μια τέτοια κυνική ομολογία. Μιλώντας λοιπόν στον Νίκο Ευαγγελάτο και τα «Παραπολιτικά fm» η κυρία Γκερέκου μας είπε με ένα ιδιαίτερο κυνισμό, ότι «αλλαξοπίστησε» πηγαίνοντας από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ επειδή η διαφορετική επιλογή θα ήταν να πάει σπίτι της εγκαταλείποντας την πολιτική. Όπως υπονόησε η κυρία Γκερέκου η διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ θα είχε οδυνηρά αποτελέσματα στην περιφέρεια της την Κέρκυρα και άρα...
δεν θα εκλεγόταν βουλευτής. Και δεν άντεχε στην ιδέα να κάτσει σπίτι της. Και αν αναρωτηθείτε που πήγε η ιδεολογία της, η πολιτική της αναφορά, πως είναι τόσο εύκολο μέσα σε μια μέρα από κεντροαριστερή γίνεσαι κεντροδεξιά υπάρχουν πολλές απαντήσεις. Η βασικότερη είναι ότι οι διαφορές πια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υποτυπώδεις, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει ότι η επιλογή της Γκερέκου να μπει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε λόγω της στράτευσης, ήταν επί «χλωμού» Σημίτη που αναζητούνταν λαμπερά πρόσωπα από τη σόου μπιζ για να σκορπίσουν χρυσόσκονη στην μίζερη πολιτική ζωή. Η κυρία Γκερέκου είχε κάνει ένα γάμο με ένα θρύλο του τραγουδιού που της εξασφάλιζε δημοσιότητα, ειδικά κάθε Μεγάλο Σάββατο που έβγαινε στο παράθυρο της πάνω στην Σπιανάδα της Κέρκυρας για να πετάξει το κανάτι δίπλα στον Τόλη. Είχε κάνει ένα μέτριο πέρασμα από την ηθοποιία και εκεί στη ρωγμή του χρόνου το ΠΑΣΟΚ της έδωσε την ευκαιρία να κάνει, καλύτερη ομολογουμένως, καριέρα στην πολιτική.

Εκδιώκοντας τον κουρασμένο Γιώργο Δρυ εκλέχθηκε επί 4 συνεχείς χρονιές βουλευτής Κέρκυρας. Μόνο που τα πράγματα δυσκόλεψαν στα χρόνια της κρίσης. Το 2012 έστω και δύσκολα εκλέχτηκε βουλευτής, ενώ πιέστηκε και κατέβηκε τελικά ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, όπου κατετάγη 4η πίσω από τον αντάρτη Σπύρο Καλούδη, ενώ στις Ευρωεκλογές η «Ελιά – ΠΑΣΟΚ» κατετάγη 5η με το «Ποτάμι» μόλις μισή μονάδα πίσω. Έτσι η Άντζελα αποφάσισε να μην αποσύρει τα αποθέματα γοητεία της από την πολιτική αγορά και να γυρίσει σπίτι της, έχοντας ως ανάμνηση μερικές αναμνηστικές φωτό από την πανηγυρική επάνοδο στη νύχτα του Τόλη, μέσω του Baraonda.

Τα χειρότερα γι αυτήν  πρόεβλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στη χτεσινή διακαναλική αναφερόμενος στην υπόθεση αυτή και τη σχέση του με τη ΝΔ  είπε : «Δε μιλάω τώρα για ζητήματα ήθους, αισθητικής και δεοντολογίας, όπως η «αρπαγή», όχι της Περσεφόνης, αλλά μιας Υφυπουργού η οποία τοποθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και αν είναι ποτέ δυνατόν να ασχολείται τώρα ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία με το να πάρει ένα στέλεχος κάπου ενώ το έχει υποδείξει το άλλο κόμμα στην Κυβέρνηση. Υπάρχουν όρια δεοντολογίας. Όχι ότι σημαίνει τίποτα πολιτικά, τοπικά θα υπάρξει αντίδραση υπέρ του ήθους της ευγένειας και της δεοντολογίας, αλλά σημαίνει κάτι ως σεβασμός ή μη σεβασμός. Γιατί αυτό είναι το ερώτημα, σεβασμός ή μη σεβασμός στους όρους συνεργασίας.»
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε  ότι οι ψηφοφόροι της Κέρκυρας θα τιμωρήσουν την Άντζελα στέλνοντας την σπίτι της για λόγους ήθους και ευγένειας. Θα επιβεβαιωθεί; Χλωμό, υπάρχουν τόσοι λωτοφάγοι σ΄ αυτόν τον τόπο. Άλλωστε ο Νίκος Δένδιας που άφησε κενή την έδρα ενδιαφέρεται τα μάλα να αυξήσει την επιρροή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για την επόμενη μέρα στην ΝΔ...

Παναγιώτης Σιάνης
από το Ποντίκι