Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Πριν από την πρώτη μέρα

Για μένα -επιτρέψτε μου- τη διαδρομή μου, τους συντρόφους μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου, η νίκη της Αριστεράς (και οι ιστορικές της διαστάσεις) έχει βαρειά συναισθηματική φόρτιση. Συνεπώς σήμερα -και πάλι θα μου επιτρέψετε- δεν θα γράψω υπό το κράτος της πολιτικής λογικής ή της σάτιρας, αλλά να καταφύγω κι εγώ για μια φορά στην πλάκα, όπως ενίοτε και κατ’ οικονομίαν πάντα καταφεύγω, όταν υπάρχει ανάγκη αποφόρτισης. 

Ας «κοιμηθούν» λοιπόν «για μια μέρα» η τραγωδία και η κωμωδία, δεν χάθηκε ο κόσμος (τώρα που σώθηκε) - παρά  τις προβλέψεις Βούλτεψη! Ξημέρωσε η Δευτέρα μετά τις εκλογές, και τα σούπερ μάρκετ εξακολούθησαν να διαθέτουν χαρτί υγείας (για να σκουπίζει η Σοφία τα δάκρυά της). Το μόνον δυσάρεστον είναι ότι...
ο κ. Πάγκαλος και η κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ δεν εγκατέλειψαν τη χώρα, όπως είχαν υποσχεθεί ότι θα κάνουν αν επικρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑς. Ο οποίος όχι μόνον επικράτησε, αλλά για πρώτη φορά απ’ την εποχή του μεσοπολέμου το έθνος διαθέτει Βουλή που δεν περιέχει έναν Παπανδρέου μέσα της. Ωϊμέ-ουαί-βαβαί-παπαί- πλην όμως θαρρείτε, η νέα Βουλή περιέχει εντός της δύο Καραμανλήδες!

Οπότε δεν εχάθησαν όλα, μόνον το 49%! Εκείνο όμως που χάσαμε καθ’ ολοκληρίαν είναι η Ικαρία. Δεν μας την πήραν οι Τούρκοι αλλά οι κόκκινοι. Γύρω στο 42% πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και γύρω στο 32% το ΚΚΕ! Αν σ’ αυτό το συντριπτικό ποσοστό προσθέσουμε και τους τρεις ψήφους που πήρε το ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ, συν τη μία ψήφο των Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, συν τις 21 ψήφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, τότε το πρώτο τοπικό σοβιέτ στην ιστορία της χώρας έχει ανακηρυχθεί. (Αν θα συγκροτηθεί κιόλας, χωρίς στο μεταξύ οι Κομμουνιστές Διεθνιστές να διασπάσουν τη μία ψήφο που πήραν, είναι μια άλλη ιστορία.)

Στο μεταξύ, μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο. Τα ύστερα του κόσμου. Αυτός ο νεαρός γιακωβίνος είναι ικανός να ορκισθεί και στα «σκίτσα του Μωάμεθ». Ευτυχώς που υπάρχει και ο σύντροφος Πάνος Καμμένος για να σώζει τα πράγματα, αλλιώς θα ράγιζαν όλες οι εικόνες της επικράτειας (καθώς ο δύστηνος κ. Σαμαράς μάς είχε προειδοποιήσει). Και λέω «σύντροφο» τον Πάνο (εδώ και πολλά χρόνια) διότι απ’ όταν ήταν υπουργός Ναυτιλίας τον έβγαζαν βόλτα στα τσιπουράδικα και στα κουτούκια του Πειραιά οι κουκουέδες ναυτεργάτες και τον χάλασαν.

Τώρα, μαθαίνω, ο κ. Καμμένος προαλείφεται για υπουργός Αμυνας (και χημικού πολέμου). Με στραταρχικήν ράβδον ή χωρίς, ελπίζω: α) ο Πάνος να μη μας δέσει μια νύχτα σκοτεινή και ασέληνον και β) να μην κυκλοφορεί με Πάντσερ, αλλά με Αμπρααμς, εις ένδειξιν αντίστασης στη Βέρμαχτ.

Η στήλη έχει μιαν απαράβατη αρχή (αν και διαθέτει κι άλλες): να μην οικτίρει ποτέ τους πεσμένους, πλην όμως δεν μπορεί να μη θρηνήσει για την πτώση του ηρωικού Τζαμτζή - σίγησε το αηδόνι του κάμπου, ποιος θα βγαίνει τώρα στο κλαρί; πάει Κασσής, πάει Ρήγας, πάει Πλεύρης, πάει κι ο Κουκουλόπουλος ο λεβέντης. Θρηνώ και σαλπίζοντας το «σιωπητήριο» αποχαιρετώ - ξεμένει από ήρωες το έθνος!

Αντιθέτως, ο κ. Λυκούδης την έκανε νωρίς κι από τη βάρκα πήδησε στο καΐκι. Νείλος το Ποτάμι! Οχι μόνον μπήκε στη Βουλή, αλλά άρχισε και τις μαντινάδες: «Με Κουίκ και Χαϊκάλη δεν κάνουμε αγκάλι» διαμήνυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής τού κ. Αμυρά. Αλλά όχι πια και του κ. Τατσόπουλου. Τον Πέτρο τον χάσαμε. Ευτυχώς μας αντιμετώπισε με επιείκεια και μας ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με τη λογοτεχνία. Μικρό το κακό - εδώ, στην Α’ Θεσσαλονίκης ο κ. Λεβέντης πήρε περισσότερες ψήφους από τ’ ΠΑΣΟΚ. Ω, ΠΑΣΟΚ! ω, Μπενύτο! ω, κακούργα κοινωνία! Τελευταίο κόμμα το ΠΑΣΟΚ;! Το κόμμα της Διαπλοκής, της αλαζονείας, της υποτέλειας, της δημαγωγίας, του πελατειακού κράτους, της μίζας και της λαμογιάς, τελευταίο; Ο Μπενύτο ο γίγαντας που φορτώθηκε τα βάρη που μας φόρτωσε, τελευταίος; Ω, Διαπλοκή, πώς το ’παθες τέτοιο κακό μεγάλο; Η οποία Διαπλοκή έχει κι αυτή κοκκινίσει. Η μισή απ’ την οργή της και η άλλη μισή απ’ την υποκρισία της.  

«Κατακόκκινα» χθες τα «Νέα» στην πρώτη τους σελίδα, ενώ σε διάφορα στούντιος υπάρχουν και ντόπερμαν που προσπαθούν να γίνουνε αρνάκια. Άφεριμ. Ομως τις μεγαλύτερες δυσκολίες τις αντιμετωπίζει η αφεντιά μου. Ολοι οι Συριζαίοι της Real News, του enikos.gr, της «Αγοράς» και του Real FΜ θέλουν να μου υπαγορεύσουν σκίτσα..!
                                      ***
Ομως, συγγνώμην που διακόπτω την πλάκα, αλλά την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές (4.15 το απόγευμα της Δευτέρας) ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του κίνηση μετά την ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργού, πήγε και προσκύνησε στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής. Εύγε! 

Πήγε ο σύντροφος Τσίπρας χωρίς φανφάρες, απόθεσε δυο λουλούδια, άγγιξε την καρδιά του και την καρδιά μας. Εύγε!..

Του Στάθη από enikos