Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μηλιός υπέρ Αβραμόπουλου: Τέτοιο προφίλ ψάχνουμε για ΠτΔ

Την επιλογή του επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς με δηλώσεις του ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιάννης Μηλιός.

Ο κ. Μηλιός ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή, αν το περίγραμμα του κ. Αβραμόπουλου θα ταίριαζε με αυτό που θα ήθελε ο ΣΥΡΖΙΑ για πρόεδρο της Δημοκρατίας  και απάντησε «βεβαίως, είναι ένα συναινετικό προφίλ με...
υψηλό κύρος», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις προθέσεις της Κουμουνδούρου.

«Η αντίληψή μας είναι ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκφράζει από τη μια μεριά μια ευρύτερη συναίνεση και από την άλλη μεριά να είναι ένα πρόσωπο με πολιτική εμπειρία και κύρος και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας το πω. Σε ότι με αφορά θέλω να σας πω ότι υπήρξα όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζω να είμαι ένας κωπηλάτης. Αυτή την αντίληψη του κωπηλάτη νομίζω ότι κομίζουμε όλοι ως ένα καινούργιο στοιχείο, δεν θέτουμε ένα ζήτημα θέσεων ως προϋπόθεση ή ως το βασικό» ανέφερε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να αναλάβει επίτροπος της Ελλάδας στη θέση του κ. Αβραμόπουλου, ανέφερε «δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά ούτε να το διαψεύσω».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τόνισε: «Προφανώς έχουμε διαφορές, είναι γνωστές έχουν διατυπωθεί αλλά εδώ δεν πρόκειται για μια ιδεολογική ενότητα, πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα ανόρθωσης της κοινωνίας, εξόδου της κοινωνίας από την κρίση και κατ' επέκταση και της οικονομίας. Επομένως νομίζω ότι η συμφωνία υπάρχει στους βασικούς άξονες, η συμφωνία είναι το πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει και που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε προβλήματα διότι στα βασικά αυτά που αφορούν την οικονομική πολιτική και την κοινωνική πολιτική θα υπάρξει απόλυτη σύγκλιση» και συνέχισε λέγοντας: «Ξέρετε ότι σε αυτή την κυβέρνηση σύμφωνα και με το εκλογικό αποτέλεσμα ο βασικός κορμός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εγώ πιστεύω ότι δεν θα προκύψουν ζητήματα θα είμαστε όλοι προσεκτικοί. Σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής αλλά και της μεταναστευτικής πολιτικής που αφορά το Δουβλίνο 2 έχουμε συγκλίσεις... Υπάρχει μια βάση συνεννόησης στα βασικά ζητήματα».

Από το Ποντίκι