Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του!»

To Θεό επικαλείται ο τέως υπουργός
Mε αυτό τον τρόπο σχολίασε τη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Γ. Ντάισελμπλουμ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας. Η Συγγρού με τη σειρά της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επιτίθεται στη συγκυβέρνηση. «Ανησυχεί» το Ποτάμι.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να αφήνει πίσω της τη χαλαρή διαπραγμάτευση που ασκούσε μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας αφήνει αιχμές για  τη διαπραγματευτική γραμμή ακολουθείται. Στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και καταλήγοντας με τη φράση:...
«Ο Θεός να βάλει το χέρι του!».

«Δεν καταλαβαίνει τι πάει να κάνει»

Με μία σκληρή ανακοίνωση σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης το αποτέλεσμα της συνάντησης και τις δηλώσεις που ακολούθησαν την επίσκεψη του Προέδρου του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ: «Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν ξέρει που βρίσκεται, δεν ξέρει τι διαχειρίζεται, δεν καταλαβαίνει τι πάει να κάνει».

«Ανησυχία» στο Ποτάμι

Η εκτίμηση του αντιπολιτευόμενου κόμματος είναι ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
«Θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε, ακόμη και να το στηρίξουμε, αν είχαμε πειστεί ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο το οποίο στο «τέλος της μέρας» θα εξασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Δυστυχώς, τέτοιο σχέδιο δεν φαίνεται να υπάρχει. Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα  τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει προσθέτοντας ότι «είναι πρόθυμο να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσης».
Καταθέτει, τέλος, την πρότασή του στην κυβέρνηση: «να ζητήσει άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος ώστε να μην βρεθούν οι τράπεζες και η οικονομία μας στο κενό. Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα να επιδιώξει την συνεννόηση των κομμάτων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας έτσι ώστε να εκπονηθεί άμεσα ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης».
«Οι στιγμές απαιτούν ψυχραιμία, λογική και συναίνεση» καταλήγει στην ανακοίνωσή του, το αντιπολιτευόμενο κόμμα.

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στις εύκολες και επιπόλαιες θέσεις της»

«Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ, σε αντίστιξη προς τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη και υπό το φως των σημερινών ανακοινώσεων του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, αποτύπωσαν την εικόνα του απόλυτου αδιεξόδου στο οποίο έχει δυστυχώς περιέλθει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη στις εύκολες και επιπόλαιες θέσεις της που βεβαίως ψήφισε ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ

Από efsyn