Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Σε πολιτικό γραφείο του μετέτρεψε το υπουργείο Άμυνας, ο Ν. Δένδιας

Σοβαρότατη καταγγελία για μαζική αποστολή γραπτού μηνύματος sms σε υπηρεσιακά κινητά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και αποστολή σταυρωμένων ψηφοδελτίων από το πολιτικό γραφείο του κ. Δένδια μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κάνουν με κοινή δήλωσή τους οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθηνών Νίκος Βούτσης και Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σύμφωνα με καταγγελίες στρατιωτικών χρησιμοποίησε τον μηχανισμό του υπουργείου εθνικής άμυνας για να καλέσει τους στρατιωτικούς σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ή ακόμα και...
να τους στείλει σταυρωμένα ψηφοδέλτια με το όνομά του.
  
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να διερευνήσει τις καταγγελίες για παράνομη συμπεριφορά του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το ακόλουθο:
«Μαζική παραλαβή γραπτών μηνυμάτων SMS πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακά κινητά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είχαν το εξής περιεχόμενο:

«Σας καλώ στην κεντρική ομιλία μου Τετάρτη 21/1 ώρα 7.30 μμ στο Μαρούσι - Κλειστό Γυμναστήριο Σ. Λούης (Β. Όλγας 12). Νίκος Δένδιας Υπ. Άμυνας - Υπ. Βουλευτής Β' Αθηνών»

Η μαζική αποστολή του ανωτέρω γραπτού μηνύματος έρχεται σε συνέχεια άλλων καταγγελιών για αποστολή σταυρωμένων ψηφοδελτίων από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, καταγγελίες έχουν υπάρξει και για τηλεφωνήματα στα υπηρεσιακά τηλέφωνα στελεχών για λογαριασμό τόσο πρώην, όσο και νυν στελεχών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και μάλιστα ακόμα και από το τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αποτελεί προφανώς τραγική ειρωνεία ότι πριν λίγες μόνο ημέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καλούσε το ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει εκτός της προεκλογικής αντιπαράθεσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλούμε για μια ακόμα φορά την Κυβέρνηση να απόσχει από αθέμιτες πρακτικές πολιτικής διαφήμισης και να ασχοληθεί έστω τώρα με τα σοβαρά προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία η ίδια δημιούργησε.»


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έσπευσε να αντιδράσει μιλώντας για "κομματική εμπάθεια και αόριστες καταγγελίες" και υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να μπεί "φραγή σε μαζικές αποστολές μηνυμάτων".

Από avgi