Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η Γιάννα Αγγελοπούλου εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική περίοδο

Προβληματισμό προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να επιλέξουν προεκλογικά, ως εκπροσώπους Τύπου, δυο γυναίκες -και μάλιστα ευρωβουλευτίνες-, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επιλέξει για την θέση του εκπροσώπου Τύπου την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αφού τα δυο κόμματα που είναι στην κυβέρνηση επέλεξαν γυναίκες ως εκπροσώπους Τύπου, έπρεπε και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει γυναίκα, ώστε...
να ενισχυθεί το κυβερνητικό του προφίλ.

Αρχικά, στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η σκέψη να τοποθετηθεί εκπρόσωπος Τύπου μια ευρωβουλευτής του κόμματος, όπως έκαναν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποδείξει πως έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πως -σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ- πιστεύει πως η θέση των ευρωβουλευτών είναι στο ευρωκοινοβούλιο και όχι στα γραφεία των κομμάτων στην Ελλάδα.

Η επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου ήταν μονόδρομος για τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η κυρία Αγγελλοπούλου έχει πλεονέκτημα απέναντι στην Εύα Καϊλλλή και την Μαρία Κ@υλ⓪σπυράκη, αφού τις έχει για δούλες και, όταν την βλέπουν, της βαράνε προσοχή.

Οι δημοσιογράφοι μπορούν να γίνουν πολύ αγενείς με την Μαρία Κ@υλ⓪σπυράκη και την Εύα Καϊλλλή αλλά στέκονται σούζα μπροστά στην Γιάννα Αγγελοπούλου γιατί την επόμενη μέρα δεν θα έχουν δουλειά.

Αρχικά, ο Πάνος Σκουρλέτης παρεξηγήθηκε με την αντικατάστασή του από την Γιάννα Αγγελοπούλου αλλά η Γιάννα του εξήγησε πως αυτό γίνεται για το καλό της ριζοσπαστικής Αριστεράς που θα φέρει την ρήξη και την ανατροπή, οπότε ο κ. Σκουρλέτης την αγκάλιασε, την φίλησε και της είπε «Ψυχή βαθιά!».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε πως είναι μια απλή εργάτρια του ΣΥΡΙΖΑ και πως θα δώσει τον αγώνα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα -και κάποιους άλλους που δεν θυμόταν τα ονόματά τους-, για να έρθει ο λαός στην εξουσία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές, όπως η Εύα Καϊλλλή, η Γιάννα Αγγελοπούλου απάντησε με νόημα πως οι άνδρες προτιμούν τις πλούσιες.

Εγραψε ο Pitsirikos