Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Πεδίον φοροελέγχου λαμπρόν!

Πριν από τις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012 (Μάιος, Ιούνιος), αποσύρθηκαν συνολικά 15, 3 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες. Φέτος σύμφωνα με όλες τις επίσημες πηγές, το δίμηνο Δεκεμβρίου 2014 - Ιανουαρίου 2015 και παρά τις υστερικές κινδυνολογικές κραυγές της ακροξεξιάς Ν.Δ. και των παπαγάλων της διαπλοκής, το ποσό των εκροών από τις τράπεζες θα είναι μικρότερο. Κάπου 11 με 13 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, τα αναλυτικά  στοιχεία δείχνουν ορισμένα ουσιαστικά πράγματα. Πρώτον, ότι η πλειονότητα των καταθετών (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) που απέσυραν αληθινά πανικόβλητοι ή απλώς για να ενισχύσουν τα μνημονιακά κόμματα κατά...
της Αριστεράς, κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό. Δεύτερον, ότι οι μικρές και μεσαίες καταθέσεις δεν αποσύρθηκαν, άρα ο εργαζόμενος λαός δεν φοβάται πια. Αντιθέτως, ελπίζει. Και τρίτον, ότι η συνολική απώλεια των καταθέσεων,  αυτή τη στιγμή, σε σχέση με το 2009, αποδεικνύει ότι τα περισσότερα από τα περίπου 82 δισ. που χάθηκαν από τις τράπεζες πήγαν για φόρους και αναπλήρωση των χαμένων, από την ύφεση και την πρωτοφανή ανεργία, εισοδημάτων.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Μα διότι η Τράπεζα της Ελλάδος,  το υπουργείο οικονομικών και λοιπές κρατικές υπηρεσίες γνωρίζουν τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις (και τα φορολογικά στοιχεία) των κατόχων κεφαλαίων, οι οποίοι ως... γνήσιοι πατριώτες φυγάδευσαν κάπου 32 δισ. στις off shore και στις ξένες τράπεζες από το 2009 έως και σήμερα. Και προφανώς η νέα κυβέρνηση μπορεί να αρχίσει αμέσως τους φορολογικούς ελέγχους. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά λεφτά που λείπουν από την ελληνική οικονομία είναι λίγο πολύ «μαύρα». Δηλαδή, αφορολόγητα.

Συνεπώς, να μην ξανακούσουμε ότι δεν έδωσε στοιχεία η τάδε ελβετική τράπεζα, η δείνα Λαγκάρντ, ή αυτά είναι προσωπικά δεδομένα... Η δουλειά του ΣΔΟΕ μπορεί να αρχίσει από τώρα, παράλληλα με τη συζήτηση και την έρευνα για τη λεηλασία επί 30 χρόνια που χρεοκόπησε τη χώρα.

Δημήτρης Τρίμης από efsyn