Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Η ΓΕΝΟΠ ζητά άρση της επιστράτευσης - Άρση επιστράτευσης σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

Tην άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζητά η ΓΕΝΟΠ από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του υπουργού περί διακοπής της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

"Ο δίκαιος αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των εργαζομένων ενάντια στην εκποίηση του Ομίλου βρίσκει ανταπόκριση στις αρχικές δηλώσεις του υπουργού. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και...
αναμένουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις", τονίζει η Ομοσπονδία. Η ΓΕΝΟΠ επιτίθεται εξάλλου στην προηγούμενη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι:

"Από την πρώτη στιγμή με απεργίες και συλλαλητήρια , με προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας συμμάχους τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και την κοινωνία αποκαλύψαμε και ανατρέψαμε τα σχέδια Σαμαρά-Βενιζέλου, για τον τεμαχισμό-ακρωτηριασμό της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και την σκανδαλώδη προσπάθεια διαμοιρασμού των κομματιών της στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από seleo

Άρση επιστράτευσης σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ 
Μετά από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν επιστρατευτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2014, μετά τη δικαστική απόφαση να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ.

Την άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζήτησε την Πέμπτη (29/1) και η ΓΕΝΟΠ.
Από efsyn