Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς φέρνει το Grexit στην Ελλάδα - ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία κοιτάει το κομματικό της συμφέρον

Κεντρικό πυρήνα της γραμμής Σαμαρά αποτελεί το Grexit, ελληνιστί η "κλασσική" απειλή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που χρησιμοποιούν από κοινού η ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική ελίτ καθώς και τα αντίστοιχα συνεργαζόμενα ΜΜΕ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: "Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει τη λέξη Grexit στο στόμα των ξένων".

Για να υποστηρίξει την άποψη των "ξένων" ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε στους βουλευτές του πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "επικίνδυνος" και "ασόβαρος" επειδή "υπόσχεται παροχές 12,5 εκατ.. με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό". Τονίζοντας πως "τώρα ξεπερνάμε την κρίση", διαβεβαίωσε πως...
"δεν θα πάρουμε μέτρα επώδυνα, που δεν τα χρειαζόμαστε", ενώ κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κατηγόρησε πως "έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη, γραμμή κατάργησης όλων των τολμηρών μεταρρυθμίσεων".

Την ίδια στιγμή δεξιές ευρωπαϊκές εφημερίδες όπως η "Welt" γράφουν πως η "Ελλάδα διακυβεύει το ευρώ". Συγκεκριμένα η εφημερίδα του Βερολίνου επισημαίνει ότι "οι αποδόσεις των ομολόγων σκαρφαλώνουν στη θανάσιμη ζώνη. Η πρόωρη εκλογή προέδρου στην Αθήνα τρομάζει τις αγορές. Αυξάνεται ο κίνδυνος εξόδου". Η Deutsche Welle με τη σειρά της "αποκαλύπτει" ότι τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι όσο και οι εκπρόσωποι των χρηματαγορών ανησυχούν για το ενδεχόμενο να μην συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, στις οποίες εκτιμάται ότι θα μπορούσε να επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιεί τις "αντιδράσεις από το εξωτερικό" για να πιέσει βουλευτές να δώσουν την πολυπόθητη ψήφο τους στο προτεινόμενο πρόσωπο για τη θέση του ΠτΔ στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία. Σενάρια μάλιστα που διαρρέει το Μαξίμου επιμένουν ότι μεταξύ της 23ης και 29ης Δεκεμβρίου μπορεί να τεθεί ενώπιoν της Ολομέλειας μια νέα υποψηφιότητα, αυτή τη φορά κεντροαριστερή, η οποία θα στοχεύει και στη δεξαμενή των 10 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ εκτός από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Χθες πάντως ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) επανέλαβε ότι "ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και για τις τρεις ψηφοφορίες".

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κατηγορεί τον πρωθυπουργό για προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας αφού ο ίδιος επαναφέρει το "ξαναζεσταμένο φαγητό" της υποτιθέμενης εξόδου απο την ευρωζώνη. Για "χαμηλού επιπέδου εκβιασμό" έκανε λόγο ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στους 105,5 Στο Κόκκινο. "Ή θα παρατείνετε την Κοινοβουλευτική σας θητεία δηλαδή θα μείνετε και άλλους μήνες βουλευτές και αυτό είναι υπεράνω όλων ή αν δεν ψηφίζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πάμε σε εκλογές, πιθανά να την χάσετε" είπε ο Δ. Βίτσας περιγράφοντας την απειλή της κυβέρνησης προς μέλη του Κοινοβουλίου.

Κατηγορηματικός ότι η πλειοψηφία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει και ότι τελικά θα έχουμε εκλογές, εμφανίστηκε και σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό. "Ο πρωθυπουργός έστειλε σήμα στις αγορές. Είπε,"ελάτε στη χώρα μας", "κανιβαλίστε την", διότι έτσι το επιβάλλει το κομματικό μου συμφέρον. Ποιό είναι το κομματικό μου συμφέρον; "Να κινδυνολογήσω, να σπείρω τον τρόμο, τον φόβο μη τυχόν και τσιμπήσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι" και διασωθεί ο Σαμαράς για να συνεχίσει αυτή την πολιτική" δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Π. Σκουρλέτης.

Η κινδυνολογία και οι δηλώσεις εκατέρωθεν αναμένεται να κλιμακωθούν ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για τις επόμενες 3 εβδομάδες.

Από alterthess