Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Κι αυτοί, απέναντι, είναι οι τύραννοι!

Ανάμεσα σε αυτούς που σπεύσαμε να συγχαρούμε τον κ. Χαϊκάλη για τον καλύτερο, ίσως, ρόλο της καριέρας του, ομολογούμε ότι ενώ είχαμε πιστέψει πως βρισκόταν πολύ κοντά στην προδοσία της σημαίας των Ανεξέλεγκτων  Ελλήνων, κάτω από την οποία εξελέγη βουλευτής, αυτός κατάφερε να προσκομίσει ακόμα περισσότερα στοιχεία μπροστά στα –όχι πια και τόσο- έκπληκτα μάτια μας, για την βρωμιά του πολιτικού μας συστήματος. Υποκλινόμαστε, λοιπόν, και χειροκροτούμε όρθιοι για την επιτυχία του -εφόσον, φυσικά, η παράσταση έχει λάβει τέλος!

Το σημαντικότερο, ίσως, χαρακτηριστικό...
στοιχείο σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο της πολιτικής φαρσοκωμωδίας που βιώνουμε, είναι η εκ νέου εμπλοκή αυτού του -κατά πάσα πιθανότητα παρανοϊκού- τύπου που μας έχει κατσικωθεί στον σβέρκο ως πρωθυπουργός.

Πάλι εμπεπλεγμένος αυτός που, εν τω μεταξύ επιμένει να μιλάει, μυστηριωδώς και παρά κάθε πολιτική λογική, για την δυνατότητα συγκέντρωσης των 180 ανέντιμων ψήφων -και δεν λέει επιτέλους να ξεκουμπιστεί και να πάει στον αγύριστο της Ιστορίας. Στον έξω από δω να πάει, αυτός και το συνονθύλευμα των εξωνημένων, των ανίκανων και των πολιτικών παρασίτων που υπό αυτόν τον ανισόρροπο εθνικό ολετήρα, κυβερνούν τον τόπο μας, αυτά τα τελευταία πέτρινα χρόνια!

Να εξοστρακιστούν πρέπει, αυτοί οι άθλιοι, που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πόσο χαμηλά έχουν φέρει την πατρίδα μας κι όλους εμάς, επιμένοντας οι ανόητοι σπουδαρχίδηδες, να συνεχίσουν το βλαπτικό τους έργο!

Αλλά πρέπει να δούμε και την μικρότητα, μα και την μικρόνοια του ανδρός:

Πρώτος τη τάξει πολιτικός αγύρτης, αυτός που δεν πειράχτηκε από τις βιντεοσκοπημένες αποκαλύψεις  του δεξιού του χεριού, προ καιρού. 

Πρώτος τη τάξει κακοποιός, ψευδοκουτσαβάκι της πολιτικής, που τόση αίσθηση προκάλεσε στο πανελλήνιο η ηχογράφηση της φωνής του, να δίνει εντολή σε κάποιον «ψηλό» της δικαιοσύνης, έναν «Παναθηναϊκάκια» και να περνάει κατά πολύ τα εσκαμμένα.

Πρώτος τη τάξει πολιτικός φασουλής, αυτός που – κατά τα άλλα- έσπευσε να μηνύσει για τις μαγνητοσκοπήσεις του, τον κ. Χαϊκάλη! Τέτοια κατάντια: ίσως να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, όπου πρωθυπουργός –ο Θεός να τον κάμει, δηλαδή- μηνύει βουλευτή! Ανήκουστα πράγματα, αδιανόητη η κατάπτωση και άγνωστη έννοια η αιδώς!

Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι έχει ανέβει ο βόρβορος και ξεπερνάει πια τα απόνερα αυτού του θλιβερού πολιτικού μας συστήματος, αλλά ούτε είναι δυνατόν πια, αυτή η απίστευτη δυσωδία να μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε!

Δεν είναι πια το θέμα ιδεολογικό κι ασφαλώς ξεπερνάει τις πολιτικές -πόσο μάλλον τις κομματικές  παρατάξεις, αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργήσει το ανερμάτιστο συνονθύλευμα των αθλίων που μας κυβερνούν, με τις όποιες κατ' εξαίρεση και κατά παρέκκλιση, θετικές πρωτοβουλίες τους, να αυτοακυρώνονται μέσα σε αυτόν τον πολιτικό βούρκο.

Αφορά όλους τους Έλληνες αυτή η άθλια κατάσταση, εσάς τους δεξιούς, τους αριστερούς κι όλους εμάς τους υπόλοιπους. Κι όλοι μαζί πρέπει να ελπίζουμε ότι μέχρι τις 29 του Δεκέμβρη θα έχουν βρεθεί ανάμεσα στους 300, οι 121 έντιμοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που θα δώσουν ένα τέλος σε αυτή την άθλια Βουλή. Την αθλιότερη, ίσως, Βουλή της νεότερης πολιτικής μας ιστορίας -που με την δική μας ψήφο στελεχώθηκε από ανίκανους, εξωνημένους και φετιχιστές της εξουσίας, ένα συνονθύλευμα πολιτικών αγυρτών που συνιστούν ή υποστηρίζουν τη μακροημέρευση αυτής της απίστευτης κυβέρνησης.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, ακόμα κι αν νοιώθουμε φόβο για το μέλλον μας, ας έχουμε τουλάχιστον στο μυαλό μας ότι χειρότερα δε γίνεται. Ή αυτοί ή εμείς λοιπόν. Κι εμείς είμαστε οι περισσότεροι, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία!

Κι αυτοί, είναι οι τύραννοι!

Ας είναι αυτή, λοιπόν, η χριστουγεννιάτικη ευχή μας: Να βρεθούν αυτοί οι 121 κι ύστερα, έχει ο Θεός!

Γιατί, αν είναι να μας βρει κι ο νέος χρόνος με δαύτους που έχομε σήμερα στο σβέρκο μας, τότε μένουμε ξανά στα περσινά και τα προπέρσινα και τότε, με τι καρδία να "καυχηθεί" κανείς, καλά Χριστούγεννα?

Η σύνθεση είναι από την OKTANA
Alexandros Raskolnick από my-pillow-book