Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Επιμένει παρεμβατικά υπέρ της κυβέρνησης ο Μοσκοβισί

Mερική αναδίπλωση των χθεσινών προκλητικών δηλώσεών του επιχείρησε κατά τη σημερινή συνέντευξή του στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Παρότι ο Πιερ Μοσκοβισί προσπάθησε να φανεί μετριοπαθέστερος, επί της ουσίας επανέλαβε με άλλα λόγια την ουσία των χθεσινών δηλώσεών του και τάχθηκε για ακόμη μία φορά υπέρ τής παραμονής της δικομματικής στην εξουσία.

Αν και διευκρίνισε ότι η Κομισιόν...
θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση καθώς σέβεται τις δημοκρατικές επιλογές, ο επίτροπος Οικονομικών πρόσθεσε εμφατικά ότι «έχουμε τις προτιμήσεις μας στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και στη διατήρηση της ακεραιότητας της ευρωζώνης», θέση που σαφώς εκφράζει την πολιτική άποψη του σκληρού πυρήνα των δανειστών και την επιλογή τους να παρεμβαίνουν συστηματικά και απροκάλυπτα τις τελευταίες μέρες στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

«Δεν τίθεται εν αμφιβόλω η θέση της Ελλάδας στο ευρώ. Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη», υποστήριξε σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ μόλις χθες, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, είχε δηλώσει ότι θα είναι «κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit μετά τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει».

Κατά τα λοιπά, ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι στο τέλος του Φεβρουαρίου θα φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της σχέσης μας. «Η Ελλάδα χρειάζεται πιστωτική γραμμή και αυτή θα εξασφαλιστεί από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ», κατέληξε.

Χουντής: Άξιος ο μισθός του κ. Μοσκοβισί

Πυρά εναντίον του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί εξαπέλυσε ο πρώην ευρωβουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής λέγοντας πως ο κ. Μοσκοβισί κινήθηκε κι αυτός στη γραμμή Γιούνκερ, δηλαδή της στήριξης των «οικείων προσώπων».

«Άξιος ο μισθός του. Τι είπε;  Ότι θα ήταν κρίμα κι αυτοκτονικό για τις θυσίες του ελληνικού λαού να μην πληρώσει η Ελλάδα το χρέος της» ανέφερε ο κ. Χουντής συμπληρώνοντας όλα όσα δεν είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Τι δεν είπε; Δεν είπε για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους που δημιούργησαν τα Μνημόνια, για τα εκατομμύρια φτωχούς, για το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν είπε για τα συσσίτια, για την τεράστια αύξηση της κατάθλιψης, τον πολλαπλασιασμό των αυτοκτονιών, για το ξερίζωμα της ελληνικής νεολαίας. Δεν είπε ότι σύμφωνα με επίσημα, χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι Έλληνες έχουν γίνει οι δυστυχέστεροι άνθρωποι της Ευρώπης.Δεν είπε,  επίσης ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος ότι τα τελευταία χρόνια των Μνημονίων καταπατήθηκαν, με την παρότρυνση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όχι μόνο τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων αλλά καταπατήθηκαν βάναυσα οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, τους οποίους υποτίθεται ότι ο κ. Μοσχοβισί οφείλει να προστατεύει» κατέληξε ο κ. Χουντής.

ΚΚΕ: Προσπαθούν να μας πείσουν ότι σταθερότητα υπάρχει μόνο στην ΕΕ

«Απ’ τη μια μεριά η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της ΕΕ, με τους εκβιασμούς, και απ’ την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις αυταπάτες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι σταθερότητα και ασφάλεια για το λαό υπάρχει μόνο στο “μαντρί” της ΕΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Η αλήθεια είναι ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της εγγυώνται τη σταθερότητα μόνο για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ για τους λαούς θα υπάρχει μόνιμη αστάθεια και ανασφάλεια» καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Οικολόγοι – Πράσινοι: Επιτείνουν την ύφεση οι πολιτικές της νέας Επιτροπής

Τέλος, ενώ ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Αθήνα όπου «μετέφερε τη στήριξη της Επιτροπής Γιούνκερ στην Κυβέρνηση και στην εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας», οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο διαπιστώνουν ότι οι πολιτικές προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά και επιτείνουν την οικονομική ύφεση.

Από efsyn