Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Σε πανικό ο Σαμαράς, τάζει θέσεις στην κυβέρνηση

Ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφύγει τις κάλπες, οι οποίες όμως είναι αναπόφευκτες, επισημαίνει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον...
του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτοντας όμως ότι «είναι απολύτως φανερό πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του ΠτΔ για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται  στο γνωστό mail Χαρδούβελη».

«Μπορεί  ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχή σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα  σχέδια διάφορων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού», πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει» υπογραμμίζει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει».

Αλ. Τσίπρας: «Κυβέρνηση σωτηρίας με κορμό την Αριστερά»

«Μία είναι η βεβαιότητα, που πλανιέται πάνω από την Ελλάδα. Ότι πολύ σύντομα η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση. Κυβέρνηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Κυβέρνηση σωτηρίας με κορμό την Αριστερά», διαμήνυσε σήμερα, Κυριακή, από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των Περιφερειακών προγραμματικών συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το περιστατικό της καταγγελίας για την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ειρωνικά ως σύμπτωση το γεγονός πως  «μεσάζοντας ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής. “Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου”: μία φράση όλη η ιστορία της διαφθοράς. Μία φράση όλη η πολιτική μεθοδολογία της συγκυβέρνησης. Μία φράση όλη η ιστορία του δικομματισμού και της διαπλοκής».

Για όλα τα σκάνδαλα, όσα χρόνια πριν και αν έγιναν, δεν θα αναζητηθούν μόνο πολιτικές ευθύνες. Θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως το ίδιο ποσό των 3 εκ. ευρώ χρειάστηκε να κάνει μεγάλη προσπάθεια η περιφερειάρχης Αττικής, η Ρένα Δούρου, για να το βρει. «Αναθεώρησε προϋπολογισμό για να βρει ένα κονδύλι 3 εκ. ευρώ για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο βυθό της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτή είναι η αριστερά και αυτά τα πρώτα δείγματα γραφής της. Και δείτε ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν: Το ίδιο ποσό, 3 εκ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο καιρό ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός»

Όσον αφορά στην προεδρική εκλογή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ, όπως το περιγράφει το γνωστό e-mail Χαρδούβελη. Αν θα περικοπούν κι άλλο οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αν δηλαδή από συντάξεις πείνας γίνουν συντάξεις ξαφνικού θανάτου.  Αν θα επιβληθεί ο νέος ΦΠΑ σε φάρμακα, νησιά, ξενοδοχεία. Αν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αν η βαρβαρότητα αναδειχτεί σε ολοκληρωτικό εργασιακό καθεστώς.  Κρίνεται το σήμερα και το αύριο της χώρας. Κρίνεται η δημοκρατία μας».

Συνεχίζοντας σημείωσε στην ομιλία του πως «έχουμε μια κυβέρνηση που “καίει τα σπαρτά”. Που προσπαθεί, τις τελευταίες ώρες της, να κάνει εκδουλεύσεις. Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο που προσπαθεί να κρύψει την δυσωδία. Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων.Έχουμε αδράνεια-για να το πω ευγενικά- των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας».

Ο φόβος που προσπαθούν να σπείρουν είναι ο δικός τους φόβος και θα πνίξει τους ίδιους, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όσο και αν επιχειρούν ξένα και ντόπια κέντρα να νεκραναστήσουν την επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα τα καταφέρουν. Κι όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά αυτή η ανεύθυνη, επιπόλαιη, καταστροφική για τη χώρα κινδυνολογία θα στραφεί εναντίον τους»,

Ανέφερε, δε, πως «οι υποστηριχτές τους στην Ευρώπη το κατάλαβαν ότι αύριο θα έχουν να κάνουν με άλλη κυβέρνηση, και, κατά το κοινώς λεγόμενο, τα μαζεύουν».

«Δεν είναι μόνο ότι κάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν. Δεν είναι μόνο ότι μαζί με την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αρχίζει επιτέλους και ο διάλογος για μία άλλη πολιτική.  Είναι και γιατί όπως περιγράφει η τεχνική έκθεση της γερμανικής Βουλής,  υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της αστάθειας σε όλη την Ευρώπη. Και μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων. Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες», είπε ο κ. Τσίπρας.

Νίκος Σβέρκος από efsyn