Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τάξις και ηθική

Ως γνωστόν η ψευδής δήλωση "πόθεν έσχες" συνιστά κακούργημα. Η Σοφία Βούλτεψη το γνωρίζει, γι αυτό και δήλωσε την πραγματική της ακίνητη περιουσία στη Βουλή. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ακινήτων (εξοχικών και οικοπέδων) δήλωσε και τα 239 τετραγωνικά του σπιτιού της στη Γλυφάδα επί οικοπέδου 402 τ.μ, συν τα 130 τ.μ "των βοηθητικών χώρων".

Ομως παλιότερα είχε καταφέρει στο Δήμο Γλυφάδας (στο γραφείο τύπου του οποίου είχε εργαστεί, επί δημάρχου Λανδράκη), να πληρώνει δημοτικά τέλη και τέλος ακίνητης περιουσίας μόνο για τα 230 τ.μ. Αυτό συνεχίστηκε και...
με το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ).

Κι όλα αυτά για να γλιτώσει 3.169, 20 ευρώ το χρόνο και ποιος ξέρει πόσα δημοτικά τέλη, όταν οι απλοί άνθρωποι πληρώνουν για όλα τα χτισμένα τους τετραγωνικά.

Αυτά τα εξηγώ διότι πολλοί φίλοι και δημοσιογράφοι δυσκολεύονται να καταλάβουν το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας που προέκυψε ύστερα από τις σχετικές καταγγελίες του κατασυκοφαντημένου συνδικαλιστή Ν. Φωτόπουλου. Και τα σημειώνω μόνο και μόνο για να δείξω και μ αυτό το παράδειγμα - όπως λίγες βδομάδες πριν και με τον Ντινόπουλο - την "τάξη και την ηθική" της ...παρατάξεως που μας κυβερνά και μας κουνάει απειλητικά και το δάχτυλο. 

Δημήτρης Τρίμης από efsyn